FOTO Clădire periculoasă, pusă la pământ de Consiliul Judeţean Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este vorba despre imobilul de pe strada Victoriei, numărul 15 (colţ cu strada Bunavestire). Miercuri, în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean Tulcea, aleşii judeţului vor discuta despre scoaterea din funcţiune şi demolarea construcţiei în cauză.

După cum spun oficialii Consiliului Judeţean Tulcea, imobilul se află într-o stare avansată de degradare şi nu mai prezintă siguranţă în exploatare. Construcţia s-ar putea prăbuşi oricând şi ar putea crea victime omeneşti, se arată în raportul de expertiză realizat de Dumitru Ruse (expert tehnic). Aşadar, pentru siguranţa cetăţenilor, spun cei de la Consiliu, se impune demolarea ei de urgenţă.

Clădirea a fost construită acum jumătate de secol, în perioada 1960-1961, fără normative de proiectare pentru acţiuni seismice şi fără proiect (a fost excutată în regie proprie). Pe parcursul existenţei sale, clădirea a fost supusă mai multori cutremure: cel din martie 1977, cel din august 1986 şi cel din mai 1990, iar acum are crăpături orizontale şi verticale, ziduri instabile, finisaje distruse, iar planşeul de lemn şi şarpatata sunt căzute total.

Proiectul privind demolarea va fi discutat în şedinţa extraordinară a Consiliului Judeţean care va avea loc miercuri, de la ora 11.00, la sala Mihail Koglniceanu din Tulcea. Nu se ştie la momentul de faţă ce se va realiza în acest spaţiu, cert este că cei de la Consiliul Judeţean se vor alege cu un teren  în zona centrală a municipiului Tulcea.

Mai citiţi şi:

GALERIE FOTO Palatele ridicate ilegal în Babadag ar putea fi demolate!

GALERIE FOTO Tulcea: Rămâne fără afacere după demolare

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite