FOTO Ce sumă ar fi investit primăria Tulcea în reţeaua de străzi din municipiu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Caricatură FOTO Facebook
Caricatură FOTO Facebook

Conform unei analize realizate la nivel local şi postate pe site-ul instituţiei, municipalitatea tulceană ar fi cheltuit, în perioada 2007 – 2011, suma de 1 miliard de euro pentru intervenţiile pe străzile din municipiul Tulcea.

Mai exact, după cum se arată în strategia de dezvoltare a municipiului Tulcea, suma alocată pentru construire de străzi în municipiul Tulcea a fost de 4.333.277,41 mii lei. Suma prevăzută era ceva mai mare (de 5.156.636,42 mii lei).



Discutăm aici despre toate intervenţiile pe străzile din municipiul Tulcea şi suburbia Tudor Vladimirescu, inclusiv despre investiţiile pe fonduri europene.

Amintim, totuşi, că bugetul pe anul în curs pentru municipalitatea tulceană este de 117 milioane de lei, astfel că suma de 1 miliard de euro este mult prea mare pentru posibilităţile oraşului Tulcea.

„Este imposibil să fie vorba despre un miliard de euro. Cred că vorbim despre 100 de milioane de euro, sigur este o greşeală“, este de părere George Blejan, fost viceprimar al municipiului Tulcea, cel care se ocupa de acest tip de investiţii pe mandatul anterior.

Ce s-a realizat din aceşti bani:

2007: Construire străzi în Cartierul Prelungirea Taberei, municipiul Tulcea (635 milioane de lei), Construire străzi în Cartierul Prelungirea Taberei, municipiul Tulcea (703 milioane de lei), Modernizare strada Plopilor în suburbia Tudor Vladimirescu, municipiul Tulcea (77 milioane, respectiv 1,2 milioane de lei).

2008: Construire străzi în Cartierul Prelungirea Taberei, municipiul Tulcea (5,6 milioane de lei, respectiv 2 miliarde de lei), Modernizare strada Plopilor în suburbia Tudor Vladimirescu, municipiul Tulcea (435 de milioane de lei).

2009: Construire străzi în Cartierul Prelungirea Taberei, municipiul Tulcea (250 de milioane).

2011: Îmbunătăţirea serviciilor urbane, infrastructura publică urbana, zona urbana Vest, municipiul Tulcea (725.000 de lei).
 

investitii tulcea
Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite