FOTO Cât de sigure sunt şcolile din Tulcea? Peste 300 de incidente semnalate Inspectoratului Şcolar Judeţean într-un singur semestru

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incidente în şcolile din Tulcea FOTO Adevărul
Incidente în şcolile din Tulcea FOTO Adevărul

Bătăi în şcoală, bătăi în faţa şcolii, bătăi la evenimente organizate de şcoală, toate acestea s-au petrecut în numai câteva luni. Furturi, insulte, agresiuni, şantaj, distrugere, consum de alcool, chiar şi trafic de etnobotanice: acestea sunt incidentele semnalate pe primul semestru al anului şcolar 2012 -2013, conform unei analize a Inspectoratului Şcolar Judeţean (ISJ) Tulcea.

În cursul săptămânii trecute, în curtea Colegiului Tehnic Henri Coandă din Tulcea, Alexandru, un băiat de 19 ani care studiază la seral, a fost lovit de un grup de tineri, etnici romi. Unul dintre aceştia, Albert, de 16 ani, l-a lovit cu un cuţit în spate.

Nu este primul incident petrecut la această şcoală.  În cursul anului trecut, un băiat de 17 ani, elev tot la Colegiul Henri Coandă, a folosit un spray paralizant în clasă, astfel că mai mulţi elevi au avut nevoie de îngrijiri medicale.
La un liceu de prestigiu, Spiru Haret, în cursul lunii trecute mai multe eleve s-au bătut iniţial în baie, după care au continuat bătaia în stradă (chiar pe aleea din faţa liceului).

La balul bobocilor, un profesor de la Colegiul Dobrogean Spiru Haret a fost lovit de un fost elev care venise să îşi ia prietena acasă.

Mama unei fetiţe de la şcoala 6 a reclamat, de curând, faptul că fiica ei, de 9 ani, a fost lovită de mai multe ori de un coleg de clasă.

Analiză a ISJ: 306 cazuri semnalate într-un semestru

Cele mai multe au fost cazuri de violenţă fizică uşoară, fără arme (lovire): 131 de astfel de situaţii au fost înregistrate în primul semestru, în şcolile din judeţul Tulcea. Au mai fost înregistrate 31 de cazuri de instigare la violenţă şi 28 de cazuri de distrugere a bunurilor şcolii.

Pe categorii, iată care sunt incidentele despre care fac vorbire reprezentanţii Inspectoratului Şcolar Judeţean Tulcea:

1.    Cazuri de atac la persoană: patru situaţii de discriminare şi instigare la discriminare, 24 de situaţii de insulte grave, repetate, 23 de situaţii de ameninţări repetate, un caz de şantaj, 13 de înşelăciune, 31 de situaţii de instigare la violenţă, 131 de situaţii de lovire, două fapte privitoare la viaţa sexuală, două cazuri de violenţă fizică gravă, fără armă (vătămare corporală gravă).

2.    Cazuri de atentate la securitatea unităţii şcolare: trei situaţii de introducere a unor persoane străine în curtea şcolii.

3.    Cazuri de atentate la bunuri: 11 situaţii de însuşire a bunului găsit, patru situaţii de furt sau tentativă de furt, 28 de cazuri de ditrugere a bunurilor şcolii şi şapte cazuri de consum de alcool.
A mai fost înregistrat, de asemenea, un caz de trafic de stupefiante şi alte 21 de alte cazuri particulare.
 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite