FOTO Ce au căutat prefectul şi preşedintele Consiliului Judeţean Tulcea în China

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Delegaţia din Tulcea, în China FOTO Prefectura Tulcea
Delegaţia din Tulcea, în China FOTO Prefectura Tulcea

Prefectul Lucian Simion, preşedintele Horia Teodorescu, dar şi consilieri judeţeni, respectiv personal tehnic din Prefectură şi Consiliu Judeţean au ajuns, în perioada 25 februarie – 4 martie, în China.

Aceştia au fost invitaţi de municipalitatea Suzhou din Republica Populară Chineză, în baza relaţiilor dezvoltate, din 1995, de judeţul Tulcea cu acest oraş.

Scopul acestei delegaţii: urmărirea implementării protocolului din domeniul medical semnat între cele două regiuni în anul 2012, precum şi identificarea unor oportunităţi de afaceri pentru judeţul nostru.

Programul vizitei a inclus întâlniri cu oficiali guvernamentali la nivel înalt, precum şi vizite la companii locale interesate în a investi în lucrări de infrastructură, turism şi de construcţii din judeţul Tulcea.

La întâlnirea cu Zhou Wei Qiang, Viceprimarul executiv al Guvernului Popular din Suzhou, a fost prezent şi Excelenţa Sa Florin Marius Tacu, Consulul General al României în Shanghai.  

„Am fost profund impresionat de căldura cu care am fost primiţi precum şi de oportunităţile pe care companiile locale le pot dezvolta în judeţul nostru”, a declarat prefectul Lucian Simion, la întoarcerea în ţară.

Amintim faptul că Emilia Stamate, medic oftalmolog, Zenobie Stoianovschi, medic fiziokinetoterapeut, Dominic Niculescu, medic fiziokinetoterapeut, Cristina Miron, asistent medical, Gabriela Pintilie, asistent medical au făcut parte din delegaţia care a plecat la începutul acestui an în China.

Aceştia au participat la sesiuni de instruire în tehnicile medicinei tradiţionale din China în baza unui protocol semnat anul trecut de Consiliul Judeţean (Spitalul Judeţean de Urgenţă Tulcea) şi Suzhou.

TulceaPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite