Experţi chinezi şi americani dezbat problema sturionilor la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării se pregăteşte pentru cel mai mare simpozion organizat anul acesta la Tulcea:  conferinţa internaţională referitoare la conservarea şi reintroducerea sturionilor în Dunărea inferioară şi cea mijlocie.

Evenimentul va avea loc luna viitoare la hotelul Delta din municipiu. Participă experţi consacraţi din SUA, China, Franţa, Germania, Austria, Slovacia, Ungaria, Serbia şi Bulgaria pentru a prezenta cele mai recente realizări din domeniul conservării şi redresării stocurilor de sturioni sălbatici din ţările lor.
„Sturionii sunt una dintre cele mai valoroase resurse de origine animală de pe Terra, Dunărea inferioară fiind unul din ultimele areale (singurul din Uniunea Europeană) în care aceste specii cresc şi se reproduc în mod natural“, spune Grigore Baboianu, guvernatorul Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Musafirii vor fi duşi şi în teren, la centre destinate monitorizării sau reproducerii artificiale a sturionilor.  În urmă cu un an, la Isaccea a fost deschis punctul de cercetare a sturionilor, acolo unde specialişti români şi norvegieni urmăresc îndeaproape toate etapele vieţii unui astfel de peşte.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite