Dezvoltarea turismului rural se dezbate într-un sat din Delta Dunării!

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Mâine, de la ora 10.00, la Crişan va avea loc workshop-ul „Importanţa parteneriatelor la nivel local şi regional în dezvoltarea durabilă a zonelor rurale“, organizat de Asociaţia Naţională de Turism Rural, Ecologic şi Cultural (ANTREC) Tulcea şi Asociaţia de Dezvoltare în Afaceri (ADA).

Este vorba despre o dezbatere organizată în cadrul proiectului european „Dezvoltare durabilă a resurselor umane pentru turismul rural din România“.
Scopul acestui proiect este realizarea de traininguri şi cursuri de formare, perfecţionare şi recalificare pentru 540 de persoane din zonele rurale din regiunile Sud-Est, Sud-Muntenia şi Sud-Vest, selectate dintr-un grup ţintă de 1050 de persoane. Cursanţii vor fi atât angajaţi din domeniul turismului rural, cât şi şomeri sau persoane angajate în agricultura de subzistenţă, în vederea eficientizării procesului de ocupare a pieţei de muncă în meserii non-agricole.
La workshop participă reprezentanţi ai autorităţilor locale şi ai organizaţiilor non-guvernamentale care acţionează în regiune şi au ca activitate principală dezvoltarea resurselor umane şi actori locali ai pieţei turismului rural: proprietari de cabane şi pensiuni.
Se doreşte dezvoltarea reţelei multiregionale de centre de coordonare a serviciilor de dezvoltare a resurselor umane din mediul rural. Pentru Regiunea Sud-Est, Centrul Regional de Coordonare se afla în localitatea Crişan, judeţul Tulcea. Astfel de centre regionale de coordonare au fost înfiinţate în comuna Albeşti Paleologu, judeţul Prahova – pentru regiunea Sud-Muntenia şi în comuna Iloviţa, judeţul Mehedinţi – pentru regiunea Sud-Vest. De asemenea, a fost înfiinţat şi un centru naţional de coordonare, la Bucureşti, la sediul Asociaţiei de Dezvoltare în Afaceri.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite