Cu căruţa la braconaj. Peste 1 kilometru de plase monofilament descoperite de poliţişti

0
Publicat:
Ultima actualizare:
FOTO Garda de Coastă
FOTO Garda de Coastă

Bărbatul, de 36 de ani, transporta cu căruţa plase monofilament şi peşti proaspăt capturaţi. Plasele măsurau peste 1.100 de metri lungime.

Poliţiştii de frontieră tulceni au descoperit într-un atelaj hipo, condus de un cetăţean român, 14 plase monofilament în care se aflau aproximativ 170 kilograme peşte, pentru care bărbatul nu deţinea documente legale.

„În data de 27.11.2018, în jurul orei 15:30, poliţiştii de frontieră din cadrul Serviciului Poliţiei de Frontieră Tulcea au oprit pentru control, pe raza localităţii Valea Nucarilor, un atelaj hipo. Acesta era condus de cetăţeanul român H.G., în vârstă de 36 ani, domiciliat pe raza judeţului Tulcea.

În urma verificării atelajului, au fost descoperite 14 plase de tip monofilament în care se aflau 169 kilograme de peşte, din speciile singer, babuşcă, biban, şalău, plătică şi caras, în stare proaspătă, pentru care persoana în cauză nu a putut prezenta documente legale”, transmite Poliţia de Frontieră.

Întreaga cantitate de peşte a fost predată unei societăţi comerciale de profil, conform procedurilor legale, iar plasele monofilament, în lungime de aproximativ 1.110 metri, au fost ridicate în vederea confiscării.

În cauză, poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de  producerea, importul, comercializarea, deţinerea sau utilizarea uneltelor de plasă de tip monofilament, la finalizare fiind dispuse măsurile legale care se impun.

Pe aceeaşi temă:

Cinci cetăţeni libanezi, prinşi la vânătoare într-o rezervaţie naturală. Aveau la ei peste 1.200 de cartuşe

Braconaj în Delta Dunării. Peste 600 de kilograme de peşte şi 80 de plase au fost confiscate de poliţişti



 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite