Comisar la Penitenciarul Tulcea, prins în flagrant când lua mită. Ce promitea în schimbul banilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Penitenciarul Tulcea
Penitenciarul Tulcea

Comisarul de la Penitenciarul Tulcea a fost reţinut de procurorii DNA, iar judecătorul de drepturi şi libertăţi l-a plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile.

Comisarul de poliţie penitenciară Ciprian Irinel Cătănoiu este acuzat de procurori de comiterea infracţiunii de luare de mită în formă continuată.

„În perioada 2018 – 16 februarie 2021, inculpatul Cătănoiu Ciprian Irinel, în calitatea menţionată mai sus, ar fi pretins şi primit de la două persoane (martori în cauză) sumele de 5.000 euro şi 2.500 lei în schimbul efectuării unor acte contrare îndatoririlor de serviciu”, spun acuzatorii.

Concret, pentru banii primiţi, inculpatul ar fi trebuit să asigure protecţia şi condiţii favorabile de executare a pedepselor pentru cei doi martori şi pentru alte două persoane, toţi deţinuţi în Penitenciarul Tulcea.

La data de 16 februarie 2021, comisarul Cătănoiu ar fi fost surprins în flagrant după ce ar fi primit de la unul dintre martori suma de 1.500 euro, context în care ar mai fi pretins, în scopul menţionat mai sus, şi suma de 2.000 euro care urma să fie plătită în luna martie a anului 2021.

Judecătorii de drepturi şi libertăţi de la Tribunalul Constanţa l-au plasat în arest la domiciliu pentru 30 de zile pe Ciprian Cătănoiu.

Citeşte şi:

Comisar de penitenciare, condamnat la 6 ani de închisoare. Ajuta infractorii să primească telefoane mobile în puşcărie

Comisarul de penitenciar vândut criminalilor condamnaţi pe viaţă. „Era ca la magazin: domnul bandit spunea ce vrea, domnul agent se ducea şi aducea“

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite