Cele mai bune lucrări din concursul internaţional „O şansă Dunării albastre“, expuse la acvariul din Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vernisajul expoziţiei va avea loc miercuri, de la ora 13.00, la Centrul Muzeal Ecoturistic Delta Dunării Tulcea. Concursul internaţional este organizat de Administraţia Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării în parteneriat cu Liceul de Artă „George Georgescu” Tulcea.

Concursul este adresat tinerilor între 15-18 ani de la liceele de artă din România şi din celelalte ţări dunărene. Aflat anul acesta la a XIV-a ediţie, concursul „O şansă Dunării albastre” a devenit o tradiţie, bucurându-se de participarea unor licee de artă de prestigiu din ţară şi străinătate.

Expoziţia, care cuprinde cele mai bune lucrări, va ajunge în mai multe ţări dunărene în acest an.
În perioada 5 - 28 iunie 2013, publicul expoziţiei şi vizitatorii site-ului thebluedanube.ro sunt invitaţi să voteze cele mai bune lucrări, alături de juriul de specialitate. Anunţarea câştigătorilor va avea loc de Ziua Dunării în data de 29 iunie 2013.

„Obiectivul concursului este ca, prin intermediul unor creaţii dedicate protejării naturii, prin artă, să se conştientizeze şi să se menţină constant interesul opiniei publice şi în special al tinerei generaţii, asupra necesităţii conservării ecosistemelor naturale. Mesajul artistic devine astfel semnal, atenţionare şi contribuţie la sensibilizarea factorilor responsabili şi decizionali, dar în acelaşi timp reprezintă un factor al educaţiei pentru mediu, un instrument în încercarea de atragere şi implicare a publicului în conservarea şi protecţia fluviului Dunărea şi a Deltei Dunării“, spune Ioana Bărbat, consultant publicitate în cadrul proiectului.

Concursul este organizat în cadrul „DANUBEPARKS STEP 2.0 – Ancorarea Reţelei Dunărene de Arii Protejate ca Platformă pentru Conservarea Patrimoniului Natural al Dunării“, proiect finanţat prin Programul Sud-Estul Europei 2007-2013.
 
Mai citiţi şi:

FOTO Ei sunt câştigătorii concursului „O şansă Dunării albastre“

Expoziţia „O şansă Dunării Albastre“, la acvariu
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite