Braconieri urmăriţi din elicopter: Poliţiştii au confiscat peste o tonă de peşte!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Au fost prinși de Poliţia Deltei (foto: Arhivă Adevărul Tulcea)
Au fost prinși de Poliţia Deltei (foto: Arhivă Adevărul Tulcea)

Poliţiştii de la Serviciul Poliţiei Deltei Dunării din cadrul I.G.P.R., au ridicat în vederea confiscării peste 1.200 de kilograme de peşte. Acţiunea a avut loc în perioada 19 – 28 septembrie 2012.

Poliţia Deltei a fost sprijinită, în această acţiune, de inspectorii Agenţiei Naţionale de Pescuit şi Acvacultură şi de Unitatea Specială de Aviaţie. A fost monitorizată zona complexului lagunar Razelm-Sinoe şi fluviului Dunărea, braţele Sulina şi Sf. Gheorghe-zona Melea.
„În urma controalelor efectuate, poliţiştii au constatat 11 infracţiuni privind pescuitul şi acvacultura, de comiterea cărora sunt suspectate 15 persoane. De asemenea, au aplicat patru amenzi în valoare de 12.000 de lei. Poliţiştii au ridicat în vederea confiscării 1.241 de kg de peşte, dintre care 780 kg şalău şi 68 kg crap subdimensionat, somn, caras, plătică, babuşcă şi singer“, se arată în comunicatul publicat de IGPR.
Totodată, echipajele mixte au confiscat 51 de unelte din plasă monofilament tip setci în lungime de 2.040 metri, 12 ave (fir textil) în lungime de 500 metri, trei taliene de baltă (formate din nouă vintire), două crile cu ochiul subdimensionat, şapte ambarcaţiuni (patru din fibră de sticlă şi trei din lemn, toate tip lotcă), şapte motoare de ambarcaţiune, şase rezervoare pentru motoare ambarcaţiuni şi 8 rame de ambarcaţiuni. Valoarea aproximativă a bunurilor ridicate în vederea confiscării este de aproape 47.000 de lei.

Peste 200 de kilograme de babuşcă
La data de 19 septembrie 2012, doi bărbaţi din localitatea Sarichioi, respectiv Murighiol din judeţul Tulcea, au fost depistaţi în flagrant pe lacul Razelm (zona Periteaşca Mare), într-o ambarcaţiune din fibră de sticlă, propulsată de motor, în timp ce pescuiau cu opt plase tip setci monofilament. În momentul controlului aveau capturată cantitatea de 207 kilograme de peşte proaspăt speciile şalău şi babuşcă.
Peştele a fost confiscat şi predat la o societate de profil pentru valorificare, iar uneltele de pescuit, ambarcaţiunea cu motor, două rame şi rezervorul au fost ridicate în vederea confiscării.
Pescari autorizaţi prinşi cu peşte subdimensionat
Pe 28 septembrie, doi pescari autorizaţi, din localitatea Sfântu Gheorghe, au fost depistaţi în flagrant în zona strict protejată Meleaua Sf.Gheorghe, în timp ce pescuiau dintr-o ambarcaţiune din fibră de sticlă, cu motor, cu opt setci tip avă, patru setci din polimer trifilament şi două unelte tip setci, monofilament, având capturată în momentul controlului cantitatea de 55 kilograme de peşte proaspăt din specia crap, toate exemplarele subdimensionate.
Cantitatea de peşte a fost confiscată şi predată la o societate de profil pentru valorificare. Toate uneltele de pescuit au fost ridicate, iar ambarcaţiunea şi motorul au fost lăsate în custodia proprietarului până la definitivarea cercetărilor.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite