Braconaj pe frontieră: Patru marinari aveau pe un pescador din Ucraina o sută de kilograme de calcan şi rechin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă
Prinşi de poliţiştii de frontieră din cadrul Gărzii de Coastă

Poliţia de Frontieră a fost informată de către lucrătorii Sistemului Complex de Observare, Supraveghere şi Control al Traficului de la Marea Neagră că pe Marea Neagră, la 40 de mile de Sfântu Gheorghe, marinari ucraineni pescuiesc ilegal în zona economică a României.

Poliţiştii de frontieră au desfăşurat în ziua de 25 martie 2012 un plan de acţiune privind combaterea braconajului piscicol în zona economică exclusivă a României, pornind de la o informare primită de la lucrătorii SCOMAR. Intervenţia pe Marea Neagră a fost efectuată cu două nave maritime de supraveghere din dotarea Gărzii de Coastă.

GALERIE FOTO şi VIDEO Iată capturile ucrainenilor care pescuiau ilegal în judeţul Tulcea: 100 de kilograme de calcan şi rechin

În jurul orei 5.00, la aproximativ 40 de mile marine travers de localitatea Sf. Gheorghe din judeţul Tulcea, a fost depistată o ambarcaţiune sub pavilion Ucraina, care desfăşura activităţi de pescuit.
Poliţiştii de frontieră au somat acustic şi vizual ambarcaţiunea, care s-a oprit din marş şi a permis echipei de abordaj a Gărzii de Coastă să urce la bord.
Verificările au stabilit că la bordul ambarcaţiunii se aflau patru marinari de cetăţenie ucraineană, iar pe punte s-au descoperit plase de pescuit în lungime de aproximativ 5 kilometri şi 100 kilograme de peşte din specia calcan şi rechin.
În apă, în apropierea pescadorului au mai fost descoperite şi alte plase de pescuit în lungime de aproximativ 1 kilometru.
Navele maritime ale Gărzii de Coastă au escortat ambarcaţiunea ucraineană până în portul Sulina, la sediul componentei navale a Poliţiei de Frontieră.


Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite