Bărbatul care şi-a incendiat soţia, acuzat de tentativă de omor deosebit de grav: a fost arestat preventiv pentru 29 de zile

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul a ajuns în arest preventiv FOTO Arhivă Adevărul
Bărbatul a ajuns în arest preventiv FOTO Arhivă Adevărul

Gheorghe Stavere (73 de ani) este urmărit penal pentru tentativă de omor deosebit de grav. În cursul zilei de marţi, acesta a fost arestat preventiv prin decizia Tribunalului Tulcea.

S-a întâmplat în seara zilei de 29 septembrie 2013: în jurul orelor 20.30, pe fondul consumului exagerat de băuturi alcoolice şi al unui conflict spontan ce a avut loc în locuinţa comună, inculpatul Gheorghe Stavere a turnat o sticlă cu benzină pe corpul şi îmbrăcămintea soţiei sale, o femeie de 58 de ani, după care i-a dat foc cu o brichetă, victima suferind arsuri pe 15% din suprafaţa corpului. Femeia a fost preluată de un echipaj medical din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea, care a transportat-o la Unitatea de Primire Urgenţe pentru mai multe investigaţii medicale.

A doua zi, faţă de inculpat s-a luat măsura preventivă a reţinerii, iar marţi Parchetul de pe lângă Tribunalul Tulcea a solicitat instanţei de judecată arestarea preventivă a inculpatului, pe o perioadă de 29 de zile, cerere care a  fost admisă, urmând ca cercetările să fie continuate cu inculpatul în stare de arest preventiv.
 
„Facem precizarea că începerea urmăririi penale şi punerea în  mişcare a acţiuni penale sunt etape ale procesului penal reglementate de Codul de procedură penală, necesare în vederea propunerii unor măsuri preventive, activităţi care nu pot, în nicio situaţie, să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie“, a explicat procuror Laura Subţirelu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea.

Decizia nu este definitivă: inculpatul poate cere eliberarea la magistraţii Curţii de Apel Constanţa.

Mai citiţi şi:

Tulcea: Şi-a dat foc la maşină după ce s-a certat cu iubita

Gelos peste măsură, un bărbat şi-a incendiat concubina



 

Tulcea



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite