Fostul agent de poliţie Cosmin Ivan, condamnat la trei ani cu suspendare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Instanţa l-a condamnat ieri pe Cosmin Ivan la trei ani de închisoare, cu suspendarea pedepsei (are o perioadă de încercare de cinci ani). Decizia poate fi atacată în termen de zece zile de la pronunţare.

Cosmin Ivan este acuzat de procurorii tulceni de faptul că, în calitate de agent de poliţie, a pretins şi a primit bani de la persoane cercetate penal pentru infracţiuni referitoare la circulaţia pe drumurile publice pentru a interveni pentru soluţionarea favorabilă a dosarelor.

După cum a declarat  procuror Laura Subţirelu, din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Tulcea, agentul de poliţie a promis unei persoane că în schimbul a 200 euro va face demersuri şi o va ajuta să-şi înmatriculeze un autoturism adus din străinătate.

Inculpatul Ivan Cosmin ar fi pretins şi primit banii atât pentru sine, cât şi pentru alte persoane, însă şi-ar fi însuşit întreaga sumă obţinută, de 1.600 euro şi 2.400 lei.

În cursul zilei de marţi, Tribunalul Tulcea a dat o primă soluţie în dosarul lui Ivan: trei ani cu suspendare, cinci ani de încercare. Fostul agent de poliţie (care a demisionat, între timp) va trebui, însă, să se supună regulilor impuse celor care au beneficiat de suspendarea pedepsei, astfel că se va întâlnit destul de des cu oamenii legii.

Cât a stat în arest preventiv

A fost arestat preventiv la finalul lunii iulie. La finalul lunii august Cosmin Ivan a fost trimis în judecată pentru infracţiuni de corupţie. La primul termen de judecată, pe 27 august, magistraţii Tribunalului Tulcea au stabilit că agentul de poliţie nu ar mai trebui să stea după gratii, dar nu are dreptul de a părăsi ţara. Procurorii au atacat la Curtea de Apel Constanţa decizia Tribunalului Tulcea şi au primit câştig de cauză.

Completul de judecători de la Curtea de Apel a admis recursul procurorilor, a casat decizia Tribunalului şi a decis să menţină arestarea preventivă a inculpatului pe o perioadă de până 60 de zile, începând cu data de 29 august 2013. Ivan a fost reîncarcerat, în baza mandatului emis pe data de 31 iulie 2013.


Mai citiţi şi:

FOTO Profesoara de română de la „Brad Segal“ a luat şpagă o perie rotativă de păr, peşte şi bani. Vezi aici cum stabilea eleva- complice cuantumul mitei!

STUDIU Părinţii şi elevii admit că dau şpagă profesorilor

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite