Bani pentru cei care angajează elevi sau studenţi pe timpul verii

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Angajatorii care încadrează în muncă elevi şi studenţi pe perioada vacanţelor primeşte, pentru fiecare, un stimulent financiar lunar egal cu 50% din valoarea indicatorului social de referinţã al asigurărilor pentru şomaj.

Perioada maximă de acordare a stimulentului financiar este de 60 de zile lucrătoare în anul calendaristic respectiv.

Pentru a beneficia de stimulentul menţionat, angajatorii încheie cu AJOFM Tulcea o convenţie, în termen de 30 de zile de la data angajării elevilor sau  studenţilor aflaţi în vacanţă.

Ce documente trebuie să depună angajatorul: tabelul nominal cuprinzând elevii si studenţii încadraţi, adeverinţa eliberată de instituţia de învăţământ prin care se atestă ca persoana are statut de elev sau de student şi urmează cursurile într-o forma de învăţământ de stat sau particular (să fie precizată şi perioada vacanţei), actul de identitate al elevului sau studentului, copia contractului de muncă. 

De asemenea, la dosar se va depune şi declaraţia pe propria răspundere ca angajatorul nu a încadrat în munca elevi şi studenţi anterior datei de începere a vacanţelor şi nu a beneficiat, pentru elevii şi studenţii respectivi, de stimulentul financiar, pentru o perioada de 60 de zile lucrătoare în cursul anului calendaristic, spune Cristian Denuşi, purtător de cuvânt al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de  Muncă Tulcea.

Cei interesaţi pot solicita mai multe informaţii despre aceste beneficiii financiare de la sediul Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă, din Tulcea, strada Grigore Antipa (fostul Institut de Proiectări).

Mai citiţi şi:

Ajutor de la stat: 300 de lei pentru fiecare ucenic

Joburi şi programe de ucenicie pentru tinerii cu dizabilităţi

 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite