Au mâncat şi au băut cu moderaţie: Crăciun liniştit la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mai puţini tulceni au ajuns la spital FOTO Arhivă Adevărul
Mai puţini tulceni au ajuns la spital FOTO Arhivă Adevărul

După cum spun reprezentanţii sistemului medical de urgenţă, numărul tulcenilor care au avut nevoie de îngrijiri medicale în perioada 24-27 decembrie nu este foarte mare, comparativ cu alţi ani, respectiv alte perioade ale anului. În schimb, foarte mulţi tulceni cu probleme cardiace au apelat la serviciile de urgenţă: 10 persoane cu astfel de probleme de sănătate au murit în această perioadă.

Conform celor de la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului judeţean, în jur de 300 de persoane au ajuns la UPU în aceste trei zile. A fost un Crăciun liniştit, spun cei de la spital.
Conform celor de la Serviciul Judeţean de Ambulanţă Tulcea, în ultimele zile pe 112 ambulanţa a primit peste 400 de apeluri. Cele mai multe cazuri au fost complicaţii în cazul bolilor cardio-vasculare. „Am avut puţine cazuri de colici biliare, faţă de alţi ani. De asemenea pot să vă spun că nu am avut foarte multe cazuri de intoxicaţii etilice, două – trei cazuri de persoane care au consumat prea mult alcool. în schimb, am avut foarte multe solicitări pentru persoanele cunoscute de probleme cardaice. În aceste zile zece persoane cu probleme cardio-vasculare au decedat“, a precizat dr. Dumitru Vâlcu, din cadrul Serviciului Judeţean de Ambulanţă Tulcea.
 

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite