Aproape o treime din inspectorii piscicoli au fost daţi afară!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Capturile de peşte, verificate în centre judeţene
Capturile de peşte, verificate în centre judeţene

Agenţia Naţională pentru Pescuit a disponibilizat şase inspectori de la filiala Tulcea, din cei 22 cât avea în schemă structuradin teritoriu.

Din 22 de inspector piscicoli cât număra filiala Tulcea a ANPA au fost restructuraţi şase, restul fiind repartizaţi la supravegherea celor 550.000 de hectare ale deltei. Măsura s-a impus datorită faptului că resursa piscicolă din Delta Dunării a revenit în administarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
Din 22 de inspector piscicoli cât număra filiala Tulcea a ANPA au fost restructuraţi şase, spune directorul structurii central, Sorinel Mănăilă. Măsura s-a impus datorită faptului că resursa piscicolă din Delta Dunării a revenit în administarea Rezervaţiei Biosferei Delta Dunării.
„Noua lege a resursei piscicole a însemnat trecerea acesteia din aministrarea noastră în cea a Rezervaţiei. În consecinţă s-a impus restrângerea numărului de agenţi piscicoli. În baza unei probe de interviu, şase agenţi piscicoli au fost restructuraţi. Aceştia au primit deja preavizele. Urmează ca în scurt timp să propunem o Hotărâre de Guvern în baza căreia aceştia să fie transferaţi la Rezervaţia Biosferei Delta Dunării“, spune Sorinel Mănăilă, şeful ANPA Bucureşti. Cei şase inspectori piscicoli vor deveni agenţi ecologi în cadrul
Centre judeţene

Potrivit sursei citate, în judeţul Tulcea vor fi amplasate trei centre judeţene pentru controlul activităţii piscicole. Acestea vor funcţiona la Sulina, Jurilovca şi Tulcea.
Sorinel Mănăilă a afirmat că prin cele trei centre se vor centraliza capturile de peşte din Delta Dunării.
„Inspectorii piscicoli vor verifica circuitul capturilor de peşte şi documentele care însoţesc aceste capturi“, a subliniat Mănăilă.

Tulcea



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite