Zece mii de PSD-işti din Timiş, aşteptaţi la vot pentru alegerea lui Liviu Dragnea la şefia partidului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Liviu Dragnea este singurul candidat înscris în cursă pentru şefia PSD FOTO Eduard Enea
Liviu Dragnea este singurul candidat înscris în cursă pentru şefia PSD FOTO Eduard Enea

Aproximativ 530.000 de social-democraţi din toată ţara sunt aşteptaţi astăzi la urne pentru a-l valida pe baronul de Teleorman, Liviu Dragnea,  la şefia celui mai mare partid din România. În Timiş, sunt aşteptaţi la vot aproximativ 10.000 de PSD-işti.

Prima etapă a Congresului PSD are loc astăzi, cu alegerea preşedintelui de către toţi membri de partid din ţară, urmând ca duminica viitoare să aibă loc etapa a doua, când liderii din teritoriu se vor strânge la Bucureşti pentru alegerea vicepreşedinţilor. În Timiş, PSD are aproximativ 10.000 de membri, dintre care aproximativ 3.000 sunt în Timişoara.

Pentru prima etapă care are loc astăzi şi în cadrul căreia se alege preşedintele PSD s-a înscris un singur candidat, Liviu Dragnea. Preşedinte interimar al PSD după demisia lui Victor Ponta, Liviu Dragnea vrea să fie preşedinte plin. Mai mult decât atât, Dragnea vine pe cai mari la şefia partidului, fiind validat de membri de partid din toată ţara.

Este pentru prima dată când şefia partidului este preluată prin retragerea şefului de partid (Victor Ponta) la distanţă de aproape un an de la înfrângerea sa în alegeri. De asemenea, este pentru prima dată când PSD schimbă un lider inculpat cu un altul care este condamnat, în primă instanţă. Urnele de vot s-au deschis în această dimineaţă la ora 8.00 şi vor fi închise la ora 20.00.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite