Zborurile de la Timişoara la Oradea sunt posibile doar cu aerotaxi. Aeroportul bihorean este închis pentru modernizare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Avionul Cessna 172 are trei locuri pentru pasageri FOTO Ştefan Both
Avionul Cessna 172 are trei locuri pentru pasageri FOTO Ştefan Both

Conectarea Timişoarei cu Oradea pe calea aerului este posibilă în această perioadă cu avioanele de mici dimensiuni ale companiei Maxair.

Aeroportul din Oradea se află în momentul de faţă într-un program de modernizare şi timp de aproape două luni toate cursele aeriene cu destinatie Oradea sunt suspendate. 

Orădenii lucrează la costrucţia unei noi piste, astfel că în perioada 2 iulie-6 septembrie, aeroportul bihorean este închis. 

Cei care doresc să ajungă într-un timp foarte scurt de la Timişoara la Oradea au însă la îndemână o posibilitate. Este vorba de avioanele companiei de aerotaxi Maxair, singura firmă de aerotaxi din vestul României. Zborurile sunt făcute cu avioane Cessna 172. 

“Apelează la noi oameni care nu au timp de pierdut pe şoselele din România. Oameni care au treburi de rezolvat într-un alt oraş. De când s-a închis aeroportul din Oradea, am avut peroane care aveau de rezolvat probleme medicale, dar şi oameni de afaceri care nu aveau diferite întâlniri. Zborul de la Timişoara până la Oradea este de o oră. Este şi o călătorie plăcută, vezi de sus Timişoara, Arad, Oradea”, a declarat Claudiu Patt, unul din piloţii de la Maxair.
 

Aeroport Ineu

Aerodromul de la Ineu
 

Aterizări pe aeroportul din Ineu

Pentru Oradea, avioanele Maxair utilizează Aerodromul Kings Land de la Ineu (20 de kilometri de Oradea) unde se află şi o cunoscută zonă de agrement. Aerodromul este utilizat de proprietarii de avioane de agrement. Locul de decolare şi aterizare din Timişoara este aerodromul Cioca. 

“Nu există un anumit orar de zbor. Zburăm în funcţie de cerere şi dacă avionele sunt libere. Avioanele sunt cu trei locuri, la care se adaugă pilotul. Un zbor până la Oradea costă 150 de euro. Plata este pe avion, nu de persoană. La trei oameni iese 50 de euro”, a mai spus Claudiu Patt.

Claudiu Patt de la MaxAir Foto


Un zbor cu Maxair Timişoara-Oradea durează aproximativ o oră
 

Avioanele Maxair fac curse regulate pentru cei care doresc să zboare din Timişoara la Cluj, Satu Mare, Baia Mare, Sibiu, Craiova sau Turnu Severin. Un zbor cu Cessna costă 50 de euro de persoană până la Deva, 75 de euro de persoană la Sibiu sau Cluj, 175 de euro până la Constanţa. Durata de zbor până la Marea Neagră este de trei ore şi jumătate.

  

Citiţi şi:


FOTO Cum a dispărut satul pe al cărui loc s-a construit primul aeroport civil al Timişoarei

FOTO Confort rezidenţial second-hand: cartier de vile din buza pistei aeroportului utilitar „Cioca"

„Vitezomanii“ văzduhului: pasiunea pentru zbor îi face pe unii să renunţe la „joburile pământeşti”

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite