Viorel Marineasa: „Ponta nu ştie ce este munca ştiinţifică. Trebuie să îşi dea demisia“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Viorel Marineasa este scriitor, jurnalist şi cadru didactic universitar. FOTO: alexandruseres.com
Viorel Marineasa este scriitor, jurnalist şi cadru didactic universitar. FOTO: alexandruseres.com

Mai mulţi profesori universitari din Timişoara şi oameni de cultură au dat recent publicităţii o scrisoare prin care cereau demisia lui Ponta, din cauza acuzaţiilor de plagiat. Astăzi, Mircea Miclea, membru al Consiliului de Atestare a Titlurilor şi Certificatelor Universitare, a declarat pentru un post de televiziune că lucrarea de doctorat a lui Ponta este un plagiat.

Viorel Marineasa se numără printre oamenii de cultură timişoreni care cer demisia premierului Victor Ponta, din cauza acuzaţiilor de plagiat. Astăzi, după ce, conform unor surse ale rtv.ro, Mircea Miclea s-ar fi antepronunţat, înainte de decizia Consiliului, şi ar fi spus că lucrarea lui Ponta este un plagiat, conferenţiarul universitar Viorel Marineasa, din Timişoara, a făcut mai multe declaraţii.

Universitarii din Timişoara cer demisia lui Ponta: "Ne face de râs în toată lumea"

„Era mai bine dacă Mircea Miclea nu se antepronunţa, dar este oricum la mintea cocoşului, nu îşi trebuie o expertiză specială ca să vezi că lucrarea de doctorat a lui Victor Ponta este un plagiat. Este evident că trebuie să îşi dea demisia, aşa au făcut şi alţii, în alte ţări“, a declarat Viorel Marineasa.

A apărut petiţia online pentru demisia lui Victor Ponta

Ieri, Victor Ponta a declarat într-un interviu acordat unei publicaţii străine că nu a plagiat lucrarea şi că dacă, prin absurd, se va dovedi acest lucru, va demisiona. Mai exact, conform Revistei 22, dialogul dintre jurnalistul publicaţiei spaniole El Pais şi premier a fost următorul:

"Dar daca si Comisia de Etica va stabili ca ati plagiat...", a spus reporterul. "Atunci, sigur ca ma retrag", a replicat Victor Ponta.

"Demisia...?", a insistat jurnalistul de la El Pais. "Da. Imi asum responsabilitatea, dar sunt acuzat pe un criteriu politic si, in plus, nu au dorit sa imi asculte punctul de vedere", a precizat prim-ministrul.

„Dacă totuşi susţine că nu a plagiat, atunci înseamnă că pur şi simplu Ponta nu are conştiinţa acestui fapt, nu ştie ce e munca ştiinţifică. Pe de altă parte, poate că era sigur că a închis toate supapele prin care se putea dovedi plagiatul. Probabil se baza pe faptul că totul e asigurat. A fost evident o strategie de apărare a lui Ponta, toţi s-au mobilizat în acest sens. În loc să ne aducă bunăstarea promisă, toţi s-au mobilizat pe acest premier care trebuie să îşi dea demisia“, a mai spus conferenţiarul universitar, scriitorul şi jurnalistul timişorean Viorel Marineasa. Până în prezent, peste 7.000 de persoane au semnat petiţia online care cere demisia premierului.

Daniel Vighi, profesor universitar: "Onestitatea este mai presus de orice"

Vedeţi aici petiţia online pentru demisia lui Victor Ponta.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite