VIDEO Un timişorean a încercat să-l convingă pe Cezar Ouatu să renunţe la Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Cherlia de la Persona, alături de Flavius Băican, la lansarea clipului "Schen Gen Gen"
Gabriel Cherlia de la Persona, alături de Flavius Băican, la lansarea clipului "Schen Gen Gen"

Persona şi Alin Stoianovici au lansat videoclipul la piesa „Schen Gen Gen”, pe care îl propun ca alternativa la „It’s my life”-ul lui Cezar Ouatu

Iniţiativa aparţine omului de televiziune Flavius Băican, care, supărat că România a fost pusă să mai aştepte intrarea în spaţiul Schengen, a decis să se facă auzit. Aşa s-a ajuns ca cei de la trupa Persona, alături de acordeonistul Alin Stoianovici, să compună melodia intitulată „Schen Gen Gen”, cu care fi dorit să participe la preselecţia Eurovision, însă a fost mult prea târziu. 
 

„Am zis să încercăm să îl convingem pe câştigătorul preselecţiei, Cezar Ouatu, să renuţe la Eurovision, în favoarea piesei noastre. Am vrut să facem un gest natural. Mii de europeni vor sta cu ochii pe România la Eurovision, iar noi am putea transmite ceva, un mesaj. Piesa lui Cezar <The Voice> nu spune nimic”, a declarat Flavius Băican, realizatorul emisiunii Navetistul Bănăţean.


Timişoreanul a încercat să vadă cât de departe poate merge cu iniţiativa, astfel că a luat legătura chiar cu Cezar Ouatu, căruia i-a propus trocul. Muzianul care va participa cu „It’s my life” la Eurovision, nici nu a vrut să audă de propunere.
 

„Dacă nu renunţă Eurovisionul la mine, eu la el nu renunţ. Eu sunt artist sensibil, cred foarte mult în această participare sentimentală, sufletească. Sunt obişnuit cu acest spirit al competiţiei. Vreau să reprezint România cu mândrie, să desfinţez acele mituri precum că în România se află doar cerşetorie, hoţii, spargeri. Să aducem aminte că există oameni de cultură, foarte importanţi, de ce nu şi Cezar Ouatu, care este cântăreţ de operă cu o carieră în spate”, a declarat Cezar Ouatu.

Cântăreţul moldovean nu a exclus însă o colaborare cu realizatorii piesei "Schen Gen Gen", mai ales că showul pregătit pentru Eurovision nu este încă definitivat.
  

 „Textul este excepţional. Simplu şi la subiect! Şanse ar avea. Nu sună rău, chiar este <catchy>, are această linie melodică uşor de imprimat pe cortex. Elementul balcanic este destul de pregnant. Ar fi mult mai reprezentativ pentru noi cei care trăim pe aici, decât alte făcături care nu au nimic în comun cu ceea ce avem noi aici”, a declarat Mimo Obradov, ralizator de emisiuni muzicale la Radio Timişoara.
 

Videclipul „Schen Gen Gen” a fost lansat în stil mare, la clubul Bierhaus. „În videoclip avem patru românce, care reprezintă Moldova, Ardealul, Ţara Românească şi Banatul”, a mai declarat Flavius Băican. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite