VIDEO Timişoara de jucărie: proiectul de licenţă al unui student la Arte îţi arată oraşul aşa cum nu l-ai mai văzut

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagine din clipul realizat de tânărul bănăţean. FOTO: captură video
Imagine din clipul realizat de tânărul bănăţean. FOTO: captură video

O tehnică fotografică familiară profesioniştilor sau pasionaţilor de video şi fotografie, însă mai puţin cunoscută publicului larg, face ca acest clip să prezinte Timişoara într-un mod mai puţin obişnuit.

Tehnica „tilt shift” presupune, pe scurt, două mişcări, una de rotaţie a lentilei şi una de deplasare a acesteia pe o direcţie paralelă cu planul imaginii, şi poate fi folosită atât în fotografie, cât şi în video pentru a da imaginii un efect de miniaturizare.

Bogdan Petrar, fostul student la Facultatea de Arte care a realizat filmul, a folosit un aparat Canon 7D şi a făcut aproximativ 60 de clipuri, însă nu toate au intrat în produsul final. „Pentru unele locaţii am folosit o lentilă de 11 mm, iar pentru altele obiectivul de 18-135 mm. Am filmat în peste 25 de locaţii, însă nu toate apar în filmul final. Aş fi vrut să filmez în mai multe locuri, însă nu am avut chiar foarte mult timp la dispoziţie”, a povestit Bogdan.

Filmările nu au fost lipsite de peripeţii, tânărul timişorean rămânând blocat câteva ore într-un bloc, după ce urcase pe acoperiş. Iată mai jos clipul realizat de Bogdan Petrar:

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite