VIDEO Sfaturi utile pentru prima excursie în Thailanda. „Nu este bine să intri în boscheţi noaptea“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Timişoreanul Tiberiu Molnar s-a mutat de câţiva ani în Thailanda
Timişoreanul Tiberiu Molnar s-a mutat de câţiva ani în Thailanda

Timişoreanul Tiberiu Molnar este rezident în Thailanda, în insula Phuket, de mai mulţi ani. Acesta le oferă românilor care doresc să călătorească în această ţară câteva sfaturi extrem de utile.

Tiberiu Molnar a primit numeroase întrebări din partea românilor care doresc să ajungă în Thailanda. Pentru aceştia, timişoreanul a realizat un mic video-ghid, pe care l-a postat pe Youtube.

Înainte de a pleca în Thailanda, turiştii trebuie să ştie că au nevoie de vize turistice. Viza poate fi cumpărată la aeroport, imediat după aterizarea în Thailanda. Costă 100 de lei (1.000 de baht). Dacă se lungeşte şederea, se plăteşte o amendă în valoare de 50 de lei pentru fiecare zi în plus. 
 

Pentru cei care doresc să stea mai mult de două săptămâni, Tiberiu Molnar le recomandă să se adreseze Ambasadei Thailandei din Bucureşti. Viza costă 30 de euro, iar cu ea se poate sta maxim trei luni. Este bine să aveţi şi o asigurare medicală. 

„Preţul unui bilet de avion este între 600 şi 1.200 de euro, depinde şi de sezon. Recomand să nu se cumpere bilet all-inclusive. Nu are rost. E atât de frumos în Thailanda, încât nu are rost să stai într-un resort. De obicei, hotelurile mici sunt foarte drăguţe, personalul este foarte prietenos. Mâncarea este mai bună, serviciile sunt mult mai ieftine. Pot să închirieze şi o casă. Chiriile sunt foarte mici. O casă cu 2-3 camere, costă pentru două săptămâni, cam 200 de dolari”, a spus Tibi Molnar.
 

În aeroport ai posibilitatea să mergi cu taxi. Cam 10-20 la sută se poate negocia preţul...

„Carnea de bază este peşte şi pui. Puteţi să mâncaţi cu încredere. Cu cât este mai bodegă locul, cu atât e mai bună şi mai proaspătă mâncarea. Legat de cumpărături, dacă staţi într-o casă închiriată, aveţi posibilitatea să faceţi cumpărături din numeroasele mini-marketuri deschise. Găsiţi absolut orice. Nu trebuie să luaţi nimic din România, aici găsiţi absolut orice. Legat de transport, nu ai voie să conduci sub nicio formă. Carnetul românesc nu este valabil în Thailanda”, mai povesteşte Molnar.


Thailanda nu este o ţară periculoasă. Tibi Molnar oferă nota 10 pentru siguranţa turistului. Însă are câteva sfaturi şi aici.

"Poţi să umbi peste tot, nu se fură portofele, nu îţi fură bagajele. E bine totuşi să nu umblaţi cu foarte mulţi bani după voi. Eu nu am auzit să fie cineva jefuit! Sunt însă accidentele. Sunt foarte mulţi turişti care au consumat alcool şi pot provoca accidente. E periculos. Să vă feriţi să lăsaţi geamurile deschise. Există un păianjen destul de ortăvitor, care poate intra în casă. E bine să nu atingeţi broaşte. Sunt câteva specii de şerpi, cum e cobra regală. Nu e bine să intri între boscheţi noaptea. Scorpioni sunt doar în nordul Thailandei. Am văzut de două ori cobra la mine în curte. Maimuţele sălbatice te pot muşca şi trebuie să mergi apoi la spital. În general, nu există alte pericole”, a mai spus Tiberiu Molnar.



Citeşte şi:

Lecţie simplă pentru şoferi: cum ştim pe ce parte se află buşonul rezervorului înainte de a alimenta, în cazul în care conducem o maşină pentru prima oară

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite