VIDEO Scandal la şedinţa dedicată izbucnirii Revoluţiei din Decembrie 1989: „Toţi foştii mei informatori la Securitate din Teatru au ajuns cetăţeni de onoare”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consiliul Local Timişoara s-a întrunit vineri, în şedinţă extraordinată, pentru a marca ziua în care, la Timişoara, a început Revoluţia Română din Decembrie 1989. Chiar dacă şedinţa a început într-o atmosferă de unitate, spiritele s-au încins repede.

Şedinţa festivă dedicată celor 27 de ani de la izbucnirea Revoluţiei din Decembrie 1989 a început cu intonarea imnului naţional şi un discurs al primarului Nicolae Robu. Au urmat apoi luările de cuvânt ale revoluţionarilor, unul dintre aceştia remarcând faptul că primarul Nicolae Robu are un merit important reunificarea revoluţionarilor din Timişoara, măcinaţi în ultimii 25 de ani de conflicte.

Liniştea nu a durat mult pentru că spiritele s-au încins în momentul în care regizorul Ioan Ieremia a luat cuvântul şi a spus că „toţi foştii mei informatori la Securitate din Teatru au ajuns cetăţeni de onoare”. A fost momentul în care unul dintre cei mai vocali revoluţionari timişoreni, Tudorin Burlacu, a reacţionat dur:„Cine te-a făcut pe tine revoluţionar, mă?”. Au urmat cuvinte grele, iar primarul Nicolae Robu a intervenit pentru a aplana conflictul.

„În lungul timpului, or fi scăpat persoane care să aibă şi acea calitate. Asta nu dă nimănui dreptul să lovească în ceea ce înseamnă cetăţean de onoare al Timişoarei. Vă rog să vă cereţi scuze”, i-a transmis primarul Nicolae Robu regizorului Ioan Ieremia.



„Cui să îmi cer scuze şi de ce? Nu am de ce? Am afirmat că toţi foştii mei informatori din Teatru au devenit cetăţeni de onaore ai Timişoarei. Reacţia lor, confirmă declaraţia lui Lorin Fortuna că şi Burlacu şi ceilaţi erau, de fapt, agenţi ai Securităţii”, a declarat Ioan Ieremia care a spus că „balconul Operei cu toate acele lozinci anticeauşiste au fost făcute pe panoul ultimei mele premiere”. „L-am coborât, l-am tăiat în bucăţi şi am făcut acele lozinci anticeauşiste. În 21 decembrie am făcut parte din grupul care a intrat în prefectură cu Ion Marcu şi i-a cerut prim-ministrului să îşi dea demisia”, a mai spus Ioan Ieremia, care a promis că va aduce probe în susţinerea afirmaţiilor sale prin care a spus că oameni făcuţi cetăţeni de onoare ai Timişoarei au fost informatori ai Securităţii. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite