VIDEO Raperul-bucătar Coolio, care a primit un Grammy pentru “Gangsta’s Paradise”, vine la Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Coolio a mai concertat în România, la Mama şi Bucureşti Foto: musicfeeds.com
Coolio a mai concertat în România, la Mama şi Bucureşti Foto: musicfeeds.com

Coolio va concerta, vineri,12 octombrie, în clubul Heaven din Timişoara. Cu o zi mai devreme, raperul va cânta la Bucureşti

Raperul Artin Leon Ivey Jr., cunoscut cu numele de scenă Coolio, s-a născut în 1963, la Los Angles. A început să se ocupe de rap în la vârsta liceului, după ce la 17 a ajuns şi în închisoare.

Prietenii l-au poreclit Coolio Iglesias aşa a rămas cu numele de Coolio.

A ajuns la un post de radio din Los Angeles, iar apoi a pregătit prima piesă “Watcha Gonna Do”, dar nu a atas încă atenţia asupra sa. Din cauza problemelor cu drogurile muzica a trecut pe planul doi.

La începutul anilor 90 a semnat un contract cu Tommy Boy Records, iar în 1994 a apărut primul album Coolio, “It Take a Thief”. Album nu a fost un mare succes, cu excepţia piesei “Fantastic Voyage”. 

Celebrul “Gangsta’s Paradise” nu a fost inclus pe acest album pe motiv că nu era potrivit. În 1995, această melodie se va afla însă pe coloana sonoră a filmului "Dangerous Minds", cu Michelle Pfeiffer în rolul principal. 

“Gangsta’s Paradise” a devenit un hit uriaş, s-a cocoţat în vârfurile topurilor, iar anul următor a fost premiat cu un Grammy.

A urmat “C u When You Get There”, în 1997. Următorul album, “My Soul”, a fost din nou un dezatru.

Au urmat din nou necazurile şi Coolio ajuge din nou pentru o perioadă scurtă după gratii. A mai scos cinci albume, însă nu a mai ajuns niciodată în topuri. A primit roluri mărunte în câteva filme, printre care “Daredevil”

Coolio, ajuns la vârsta de 50 de ani, a scris o carte de bucate de mare succes, “Cookin' with Coolio”.

Acum doreşte să realizeze un show culinar, cât şi un canal de televiziune dedicate gătitului. În acest an, raperul bucătar a ajuns din nou în atenţia justiţie, el fiind acuzat că şi-a bătut soţia în apartamentul lor din Los Angeles. Cooliu susţine că el a fost cel bătut.

Coolio va concert ape 12 octombrie în clubul Heaven din Timişoara. Cu o zi mai devreme, raperul va cânta la Bucureşti. Biletele pentru concertul de la Timişoara costă 15 lei pentru fete şi 25 de lei pentru bărbaţi


 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite