VIDEO Raperul-bucătar Coolio, care a primit un Grammy pentru “Gangsta’s Paradise”, vine la Timişoara

0
0
Coolio a mai concertat în România, la Mama şi Bucureşti Foto: musicfeeds.com
Coolio a mai concertat în România, la Mama şi Bucureşti Foto: musicfeeds.com

Coolio va concerta, vineri,12 octombrie, în clubul Heaven din Timişoara. Cu o zi mai devreme, raperul va cânta la Bucureşti

Raperul Artin Leon Ivey Jr., cunoscut cu numele de scenă Coolio, s-a născut în 1963, la Los Angles. A început să se ocupe de rap în la vârsta liceului, după ce la 17 a ajuns şi în închisoare.

Prietenii l-au poreclit Coolio Iglesias aşa a rămas cu numele de Coolio.

A ajuns la un post de radio din Los Angeles, iar apoi a pregătit prima piesă “Watcha Gonna Do”, dar nu a atas încă atenţia asupra sa. Din cauza problemelor cu drogurile muzica a trecut pe planul doi.

La începutul anilor 90 a semnat un contract cu Tommy Boy Records, iar în 1994 a apărut primul album Coolio, “It Take a Thief”. Album nu a fost un mare succes, cu excepţia piesei “Fantastic Voyage”. 

Celebrul “Gangsta’s Paradise” nu a fost inclus pe acest album pe motiv că nu era potrivit. În 1995, această melodie se va afla însă pe coloana sonoră a filmului "Dangerous Minds", cu Michelle Pfeiffer în rolul principal. 

“Gangsta’s Paradise” a devenit un hit uriaş, s-a cocoţat în vârfurile topurilor, iar anul următor a fost premiat cu un Grammy.

A urmat “C u When You Get There”, în 1997. Următorul album, “My Soul”, a fost din nou un dezatru.

Au urmat din nou necazurile şi Coolio ajuge din nou pentru o perioadă scurtă după gratii. A mai scos cinci albume, însă nu a mai ajuns niciodată în topuri. A primit roluri mărunte în câteva filme, printre care “Daredevil”

Coolio, ajuns la vârsta de 50 de ani, a scris o carte de bucate de mare succes, “Cookin' with Coolio”.

Acum doreşte să realizeze un show culinar, cât şi un canal de televiziune dedicate gătitului. În acest an, raperul bucătar a ajuns din nou în atenţia justiţie, el fiind acuzat că şi-a bătut soţia în apartamentul lor din Los Angeles. Cooliu susţine că el a fost cel bătut.

Coolio va concert ape 12 octombrie în clubul Heaven din Timişoara. Cu o zi mai devreme, raperul va cânta la Bucureşti. Biletele pentru concertul de la Timişoara costă 15 lei pentru fete şi 25 de lei pentru bărbaţi


 

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite