VIDEO Percheziţii DNA la sediul Poliţiei Timiş. Şeful IPJ şi adjunctul său, reţinuţi pentru abuz în serviciu

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Şeful IPJ Timiş, Sorin Munteanu (dreapta) şi adjunctul său, Florin Bolbos (dreapta)
Şeful IPJ Timiş, Sorin Munteanu (dreapta) şi adjunctul său, Florin Bolbos (dreapta)

Şeful Inspectoratului de Poliţie al Judeţului (IPJ) Timiş, Sorin Muntean, şi adjunctul său, Florin Bolbos, au fost reţinuţi, luni seară, de procurorii DNA, sub acuzaţia de abuz în serviciu, într-un dosar care ar viza fapte de corupţie comise în perioada 2013 - 2014.

UPDATE Sorin Munteanu, şeful IPJ Timiş, şi Florin Bolboş, adjunctul său, au fost reţinuţi luni seară sub acuzaţia de abuz în serviciu, într-un dosar care vizează fapte de corupţie comise în perioada 2013-2014.

Cei doi au fost audiaţi, luni seară, alături de alte persoane, între care şeful Serviciului Circulaţie Rutieră Timiş, Marcel Crăciunescu şi primarul din Recaş, Teodor Pavel, de procurorii DNA, după ce, în cursul zilei, timp ce aproximativ zece ore, au avut loc percheziţii în Timiş şi Arad, la instituţii publice, sediile unor societăţi comerciale şi la domiciliile unor persoane, într-un dosar care ar viza infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013 - 2014, cercetările fiind făcute pentru trafic de influenţă, abuz în serviciu şi şantaj.

UPDATE Şeful IPJ Timiş comisarul-şef Sorin Munteanu şi adjunctul său, comisarul-şef Florin Bolbos au fost aduşi sub escorta ofiţerilor DGA şi a unui procuror anticorupţie la sediul DNA Timişoara. Întrebat dacă a intervenit în activitatea poliţiştolor din teren sau dacă i-a fost solicitată mutarea Bolbos a declarat că nu a intervenit, urmând să afle acuzaţiile exacte care i se aduc. 

UPDATE Şeful Poliţiei Lugoj, Claudiu Chebici şi şeful Poliţiei Rutiere din Lugoj, Marius Rad, au părăsit sediul DNA, unde au dat declaraţii în calitate de martori. 



Comandatul Poliţiei Lugoj a refuzat să dea detalii despre întâlnirea cu procurorii DNA, susţinând doar că a dat o declaraţie în calitate de martor. Cercetat şi în alt dosar pentru purtare abuzivă în urma unui scandal din localitatea Ficătari, Claudiu Chebici, a spus că îşi va demonstra nevinovăţia în acel dosar. Comisarul-şef a spus că nu are niciun motiv să îşi dea demisia. 


UPDATE Şeful Poliţiei Lugoj, Claudiu Chebici, a fost adus la audieri la DNA Timişoara. 

UPDATE Conform declaraţiei primarului din Recaş, Pavel Teodor, la rândul lui vizat de anchetatori, percheziţiile care vizează sediul poliţiei şi al primăriei au pornit în urma unei reclamaţii a unui fost poliţist care a lucrat în oraş. Acesta a fost catalogat ca fiind un „poliţist problemă” de către edilul şef din Recaş, care a explicat că lucrătorul de poliţie, mutat la Lugoj de curând, a depus mai multe plângeri la plecarea din poliţia Recaş. Primarul Pavel Teodor a trecut de la PNL la PSD în toamna anului trecut.

UPDATE Potrivit unor surse judiciare apropiate anchetei, dosarul în care procurorii DNA fac percheziţii la sediul Poliţiei Timiş dezvăluie o adevărată caracatiţă a corupţiei din Timiş, existând date potrivit cărora şpăgile poliţiştilor de la Rutieră erau distribuite ierarhic. Potrivit surselor amintite, vizaţi de acest dosar sunt şeful IPJ comisarul şef Sorin Munteanu, adjunctul lui Munteanu, Florin Bolbos şi şeful Poliţiei Rutiere, Marcel Crăciunescu, dar şi câteva zeci de poliţişti, care ar fi iertat şoferi prinşi cu viteză, cu alcoolemii sau alte abateri de la legislaţia circulaţiei, la intervenţia şefilor sau a unor personaje din politică. Potrivit aceloraşi surse, preşedintele CJ Timiş Titu Bojin şi prefectul Eugen Dogariu vor fi audiaţi în acest dosar ca martori. Titu Bojin a declarat că nu ştie ce vizează acţiunea procurorilor DNA, iar prefectul Eugen Dogariu nu a putut fi contactat. 

UPDATE Doinel Malcoci, şeful sindicatului poliţiştilor din Timiş, îl acuză în termeni duri pe Macel Crăciunescu, şeful Poliţiei Rutiere. Malcoci susţine că s-a întâlnit cu Titu Bojin, preşedintele CJT, căruia i-a povestit despre „şpăgarul Crăciunescu”.

„Ştiam că cei doi sunt prieteni. Peste puţin timp, m-a chemat Crăciunescu la el să mă întrebe de întâlnire. I-am spus exact ce am vorbit cu domnul Bojin. Că ştim că conduce o echipă de şpăgari la Rutieră. Niciodată nu am greşit când am pus ochii pe un individ. În Poliţia Rutieră se vehiculează şpăgi de ordinul a mii de euro cerute de şeful Marcel Crăciunescu de la ofiţerii din subordine pentru a-i menţine în posture. El şi-a făcut echipă la Poliţia Rutieră, din oameni despre care nu există informaţii că ar fi corecţi”, a declarat Doinel Malcoci.

Titi Bojin a declarat că a avut o singură întâlnire cu Malcoci, dar că nu a fost una oficială. „A fost o întâlnire amicală. Am vorbit despre cele apărute în presă atunci, chiar şi despre domnul Crăciunescu. Dar nu a fost nimic oficial, nu a existat o sesizare scrisă. I-am spus că activitatea poliţiei nu intră în atribuţiile Consiliului Judeţean”, a spus Bojin.


UPDATE Procurorii DNA au descins şi la sediul Poliţiei Autostrăzii Vestului din Arad. Aceştia caută documente legate de un presupus accident produs de Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş, care ar fi fost muşamalizat.

Siteul Vocea Timişului a făcut publice informaţii din care reiese că în luna decembrie 2013, comisarul Crăciunescu, de la sine putere, a dat înapoi un permis de conducere reţinut la data de 7 noiembrie 2013, substituindu-se în instanţă de judecată, în favoarea şoferului primarului de Recaş, Pavel Teodor, dar şi faptul că un şofer a circulat pe contrasens circa 27 km, pe autostrada A1, cu ”un Hyundai Tucson de culoare neagră” la volanul căruia se afla o persoană, un bărbat de vârsta a doua cărunt.

„La acea vreme, agentul Ianculescu, a povestit unor colegi de serviciu, doi la număr, cu nume şi prenume, chiar şi cu număr de înmatriculare, faptul că ”a fost nevoit să întoarcă capul în direcţia opusă”, când a văzut cine conducea ”jeepul negru”, fiind vorba despre SUV-ul condus de însuşi Titu Bojin, preşedintele Consiliului Judeţean Timiş”, scrie Vocea Timişului.


Poliţia bate la uşa...poliţiei


Operaţiune fără precedent a Direcţia Generală Anticorupţie (DNA) - Serviciul Teritorial Timişoara. Poliţia a bătut la uşile poliţiei. Ofiţerii DNA percheziţionează birourile lui Sorin Munteanu, şeful IPJ Timiş, al adjunctul Florin Bolbos, cât şi a comisarului Marcel Crăciunescu, şeful Poliţiei Rutiere. De asemenea, sunt percheziţii la Primăria din Recaş. Sunt descinderi şi la sediul Poliţiei din Recaş. 

Procurori din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni de corupţie şi asimilate celor de corupţie comise în perioada 2013 - 2014. 

Sunt efectuate percheziţii domiciliare în opt locaţii situate în judeţele Timiş şi Arad, din care cinci sunt instituţii publice, iar restul sediile unor societăţi comerciale şi domiciliile unor persoane fizice. 

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin de specialitate din partea Serviciului Român de Informaţii, Direcţiei Generale Anticorupţie şi din partea Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite