FOTO Cele mai influente clanuri mafiote din Craiova. Cine sunt interlopii care se cred mai presus de lege

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cătălin Mavrichie şi-a ucis şeful în anul 2008 după o partidă de poker
Cătălin Mavrichie şi-a ucis şeful în anul 2008 după o partidă de poker

Craiova primea eticheta de „Vestul Sălbatic al României“  în urmă cu 5 ani. Confruntările cu pistoale, bâte şi cuţite s-au ţinut lanţ pe străzile oraşului, însă în momentul de faţă interlopii nu mai ţin prima pagină a ziarelor, preferând să îşi vadă liniştiţi de afaceri.

Sute de romi din cartierul „Faţa Luncii“ din Craiova s-au răsculat în urmă cu 11 ani şi au ieşit în stradă cu furci, bâte, săbii şi topoare. Au reclamat faptul că nu mai suportă tratmentul la care sunt supuşi de capii lumii interlope din oraş, mai exact de membrii organizaţiei „Frăţia“. Oamenii legii au folosit armamentul din dotare, iar luptele stradale s-au soldat cu rănirea mai multor persoane.  

Sute de romi au ieşit în stradă cu săbii şi topare în anul 2003

interlopi

Pe vremuri chiar exista un afiş la intrarea barului deţinut de unul dintre interlopi: „Câinii şi ţiganii n-au ce căuta înăuntru!”.

Interlop, împuşcat după o partidă de poker

Împuşcături în plină stradă la Craiova şi tensiuni la cote maxime au avut loc în august anul 2008. Cunoscutul interlop „Caiac“ a fost împuşcat de Cătălin Mavrichie după o partidă de poker.   
Cătălin Mavrichie a pierdut 50.000 euro la poker, însă i s-a părut că celălalt avea cărţile măsluite.

S-a dus la „Caiac“ acasă cu nişte prieteni pentru a se răzbuna. Mihai Pîrvu a vrut să îl dea afară pe partenerul său de cărţi, însă cei  doi s-au luat la bătaie, iar scandalul s-a mutat pe stradă.

Cătălin Mavrichie şi-a ucis şeful după o partidă de poker

interlopi

Cătălin Mavrichie l-a împuşcat pe Mihai Pârvu zis „Caiac“  de mai multe ori, în cap şi abdomen, iar victima a murit. Ucigaşul interlopului „Caiac“ a fost condamnat la 18 ani de închisoare cu executare.

Mihai Pîrvu a întemeiat gruparea Frăţia în anul 1990

interlopi

Mihai Pîrvu, zis „Caiac“, a fost campion balcanic la box şi a crescut în cartierul Brazda lui Novac. El a fost unul dintre „ucenicii“  temutului Sile Popescu, singurul care, înainte de `89, avea curaj să intre în cartierele ţigăneşti Faţa Luncii şi Hanul Roşu.

Caiac avea să fie unul dintre întemeietorii grupării „Frăţia“  în anii "90 şi a dus mai departe „învăţăturile“ lui Sile Popescu.

„Victime“  în rândul poliţiştilor

Un scandal cu bâte şi săbii a avut loc în anul 2008 în faţa Curţii de Apel din Craiova. În urma altercaţiei, patru persoane au ajuns la spital, iar două dintre acestea suferind leziuni grave.

În urma acestor conflicte, şeful Poliţiei Craiova, Ion Constantin, a demisionat. De asemenea, prefectul de Dolj Silviu Dumitru şi preşedintele Consiliului Judeţean, Ion Prioteasa, au cerut în anul 2008 demisia şefului Poliţiei Judeţene Dolj, Georgel Enescu.    

Scandalul din faţa Curţii de Apel din Craiova a avut loc între membrii Clanului Pară şi Enriko Constantinescu.

„Frăţia“, cel mai cunoscut clan

Unul dintre cele mai cunoscute clanuri din Craiova este „Frăţia“, din care făcea parte şi Mihai Pîrvu, zis Caiac, fost campion balcanic la box. Acesta a fost unul dintre întemeietorii grupării „Frăţia“, din care fac parte Gigi Vadik Zavera (zis Gigioc), Gigel Ţăndărescu (Roşianu) şi Fănel Trandafir (Cimino).

După ce ani la rând confruntările cu pistoale, bâte şi cuţite s-au ţinut lanţ pe străzile oraşului, acum, interlopii nu mai ţin prima pagină a ziarelor, preferând să îşi vadă de afacerile de milioane de lei.
„Frăţia“ este cea mai veche şi cea mai de temut dintre grupările interlope craiovene şi a luat naştere la începutul anilor '90, iniţial ca o gaşcă a „băieţaşilor" din cartierul Brazda lui Novac în faţa „pericolelor“ reprezentate de romii din temuta zonă Faţa Luncii. Liderii „Frăţiei“ au crescut lângă garda veche condusă de temutul Sile Popescu, singurul care avea curaj să intre în Faţa Luncii înainte de '89.

O altă grupare recunoscută în Craiova este „Mândria“, al cărei lider este Erico Cezar Constantinescu. Acesta a făcut parte, iniţial, tot din „Frăţie“, dar s-a detaşat la începutul anilor 2000, pe fondul unor neînţelegeri între liderii grupării.

Clanul lui Pară din Craioviţa Nouă este, de asemenea, o putere în Bănie. Romii au fost implicaţi din 2008 şi până în prezent în mai multe scandaluri stradale, unde s-au folosit focuri de armă, săbii şi topare.

Primul scandal în care a fost implicat clanul Pară a fost pe data de 4 februarie 2008. Mai mulţi ţigani s-au bătut cu oamenii cunoscutului interlop Enrico Constatinescu. Scandalul a avut loc în faţa Curţii de Apel din Craiova. Romii i-au declarat război lui Enrico, după ce nu au fost lăsaţi să intre într-un local din oraş.

Clanul Pară a mai fost implicat într-un alt scandal pe data de 29 aprilie 2008 în faţa Spitalului Judeţean din Craiova. Au fost trase mai multe focuri de armă, însă nimeni nu a fost rănit. Scandalul a avut loc între clanul Pară şi o altă familie de romi din oraş. O ambulanţă care transporta un bolnav a fost prinsă la mijloc în timpul conflictului.

Romii din clanul Pară au fost implicaţi în numeroase scandaluri şi sunt în război cu lumea interlopă din Craiova. Pe data de 16 iunie 2009, tot în curtea Spitalului Judeţean din Craiova, oamenii lui Roşianu au dat nas în nas cu unii membrii ai clanului calnul Pară. De aici până la un scandal în toată regula nu a mai fost decât un pas. A fost nevoie de intervenţia a peste 60 de mascaţi pentru a aplana conflictul.

La data de 29 aprilie 2010, clanul Pară a ieşit din nou în evidenţă. Au bătut un medic şi o asistentă de la Spitalul Judeţean din Craiova, după care au fugit cu bolnavul. De frică cadrele medicale nu au depus plângere la poliţie.

interlopi

Cele mai răsunătoare scandaluri din Craiova:

20 august 2007 – Două persoane împuşcate şi mai multe bătute ajung la spital după ce două clanuri rivale se răfuiesc cu pistoalele chiar în curtea Institului de Medicină Legală Craiova.

5 septembrie 2007 – Doi craioveni se răfuiesc în trafic, unul dintre ei folosindu-se de o sabie iar celălalt de un pistol cu bile de cauciuc.

10 septembrie 2007 – Şase persoane deschid focul asupra unui grup de tineri în cartierul George Enescu.

1 octombrie 2007 – Două familii de ţigani se războiesc u pistoale şi cuţite în cartierul de rromi Faţa Luncii. La spital ajung patru personae tăiate şi două împuşcate.

14 octombire 2007 – Două maşini sunt distruse cu bâtele şi mai multe focuri de armă se aud în cartierul Brazda lui Novac după ce între două grupări se răfuiesc.

1 decembrie 2007 – Două familii de rromi se iau la bătaie în plină stradă. Poliţia întocmeşte şase dosare penale şi interoghează 25 de persoane.

6 decembrie 2007 – Cinci craioveni ameninţă cu un pistol de cauciuc doi agenţi de pază, de supărare că le-au fost interzis accesul într-un local.

25 iulie 2008 – Două grupări de rromi au tras mai multe focuri de armă în incinta Spitalului Judeţean de Urgenţă Craiova.

11 August 2008 – Alte două familii de rromi s-au luat la bătaie folosindu-se de săbii, bate de baseball şi topoare.

26 august 2008 -  Mihai Pârvu, cunoscut drept Caiac, a fost împuşcat mortal în urma unei altercaţii cu un amic, după o partidă de pocher la care acesta din urmă a pierdut 50.000 de euro.







    
 

Craiova



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite