VIDEO Noua ispravă a “Omului-Păianjen”, nerecomandată celor slabi de inimă. A urcat fără asigurare pe un coş de fum înalt de 280 de metri

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Flaviu Cernescu pe balconul aflat la 275 de metri. Mai avea un pic până în vârf
Flaviu Cernescu pe balconul aflat la 275 de metri. Mai avea un pic până în vârf

Flaviu Cernescu, cunoscutul practicant de slakline, unul din noile sporturi extreme care au pătruns în România, a urcat, fără asigurare, pe un coş de fum înalt de 280 de metri.

Bănăţeanul Flaviu Cernescu a cucerit unul dintre cele mai înalte construcţii din România. Este vorba de coşul de fum dezafectat al CET-ului de la Piteşti. De această dată, Flaviu Cernescu a urcat în fârful coşului fără nicio asigurare. Şi-a folosit doar braţele, îndemânarea şi curajul.

“Coşul de fum de la CET Sud, de pe platforma Petrichimică de la Piteşti, este a doua structură ca înălţime în România. De fapt pe acest loc doi se află, la egalitate. Patru coşuri: de la Piteşti, Braşov, Rovinari şi Turceni. Cea mai înaltă structură se află la Baia Mare, pe care, de asemenea, am urcat”, a spus Flaviu Cernescu.

21 de metri cu ajutorul unui cablu

Escaladarea coşului de la Piteşti a fost îngreunată din cauza stării destul de degradate a construcţiei. Primii 21 de metri au fost urcat cu ajutorul unor cabluri de curent care atârnau pe coş, pentru că în partea de jos lipseau bucăţi din scara de incendiu.

“Am urcat la liber, pentru că de obicei coşurile le urc fără asigurare. Era foarte periculos pentru că lipseau foarte multe bucăţi din scară, apoi acele balcoane de la etaje, care nu mai erau practicabile. Primii 21 de metri am urcat pe acel cablu, după ce m-am asigurat că nu se rupe. Primii 50 de metri nu am putut să mă odihnesc, nu am făcut pauză. De abia la etajul şase, la 275 de metri, am putut să merg roată pe platformă dar şi acela avea multe elemente lipsă”, a mai povestit Cernescu.

Flaviu Cernescu

Odată ajuns în vârful coşului, “Omul-Păianjen” de la Timişoara a putut admira întreaga zonă de la 280 de metri. 
 

“Se vede foarte frumos. E o zonă de câmpie şi vezi toată întinderea. E foarte frumos orizontul, chiar dacă nu a fost perfect transparent aerul. Era o ceaţă. În vârful coşului am făcut o traversare, pe nişte structuri de fier late de maxim 20 de centimetri. Dar asta nu este o problemă pentru mine. Urcarea şi coborârea a durat o oră”, a mai declarat Flaviu Cernescu.

Flaviu Cernescu


Citeşte şi:

VIDEO Timişoreanul Flaviu Cernescu uluieşte din nou. A traversat „Poarta geniştilor” de pe Transfăgărăşan

FOTO Isprava timişoreanul Flaviu Cernescu din Polonia îţi taie respiraţia

FOTO VIDEO Programatorul timişorean care a uimit Marea Britanie cu pasiunea sa extremă

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite