VIDEO Moartea pândeşte în centrul istoric al Timişoarei. Bucată de lemn desprinsă de pe o clădire, căzută într-o zonă pietonală: „Oricând poţi să mori”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bucăţi de lemn căzute de la mare înălţime, într-o zonă pietonală pe unde trec zilnic mii de oameni
Bucăţi de lemn căzute de la mare înălţime, într-o zonă pietonală pe unde trec zilnic mii de oameni

Un nou incident care putea avea urmări grave a avut loc în centrul istoric al unui important oraş din România. O bucată de lemn plină de cuie a căzut de la mare înălţime într-o zonă pietonală intens circulată.

Una dintre cele mai frumoase pieţe din România, Piaţa Victoriei din Timişoara este tranzitată zilnic de mii de oameni, turişti sau localnici. Un incident care putea fi soldat cu urmări grave a avut loc joi. O bucată de lemn desprinsă de pe o clădire a căzut pe un trotuar intens circulat. Un echipaj al Poliţiei Locale a a izolat zona, direcţionându-i pe trecători spre mijlocul piţei, până la sosirea unui echipaj dotat cu bandă care să împiedice trecerea pietonilor.

O femeie cu un copil mic aflată la o terasă din zonă a declarat că înainte de a cădea bucata de lemn a trecut cu căruciorul prin locul în care a căzut bucata de lemn plină de cuie ruginite. „Chiar am trecut cu căruciorul pe acolo. Dacă nimeream chiar atunci? Aici nu vede domnul primar?”, a declarat femeia. O altă timişoreancă a declarat că oridecâte ori trece prin centru se teme că i-ar putea cădea în cap bucăţi desprinse din faţadele clădirilor istorice. „Oricând poţi să mori pe stradă”, a declarat timişoreanca.

Primarul Nicolae Robu a declarat că proprietarii clădirilor istorice din centru lăsate în paragină sunt iresponsabili şi a cerut ISU să intervină cu amenzi, pe lână acelea pe care le poate aplica Poliţia Locală. „Acei proprietari sunt iresponsabili pentru că efectiv pun în pericol viaţa oamenilor. Trebuie să se intervină de urgenţă pentru punerea în siguranţă a clădirilor. Eu regret că legea nu îmi permite să îi sancţionez atât de aspru încât să înţeleagă că ori îşi vând proprietăţile şi pleacă în altă parte dacă nu le pot onora, ori se apucă să le întreţină aşa cum se cuvine. Ceea ce se întâmplă în Timişoara la ora actuală este abslout inadmisibil. Şi este pe de o parte sub aspect estetic, dar este şi mai grav pentru că s-a ajuns ca unele clădiri să reprezinte realmente un pericol public”, a declarat primarul Robu.

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite