VIDEO Misticii de la Exit Oz îşi lansează primul album la Sinagoga din Cetate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ovidiu Zimcea, Alexandru Iovan şi Dorothea Iordănescu
Ovidiu Zimcea, Alexandru Iovan şi Dorothea Iordănescu

Exit Oz, una dintre cele mai interesante trupe tinere din Timişoara, îşi lansează primul album, vineri, într-un concert susţinut în Sinagoga din Cetate.

Formaţia Exit Oz este alcătuită din trei timişoreni care s-au întors acasă după ce s-au perindat pe diverse meleaguri. Calculatoristul Ovidiu Zimcea a stat la Londra, unde a făcut Universitatea Westminster, saxofonistul Alexandru Iovan a locuit la Lisabona, iar Dorothea Iordănescu, care cântă la sintetizator, şi-a îmobăţit experienţa de viaţă la Barcelona. 

Producătorul albumului este portughezul Jorje Lopes, pe care Iovan l-a întâlnit tocmai la Lisabona, când locuia acolo. 

“Am stat doi ani la Lisabona. M-am dus acolo pentru că mi-a plăcut cum arată. Am lucrat în mai multe domenii. Am fost şi la un hostel, am fost şi tehnical suport la Blackberry”, a spus Iovan.

După absolvirea Westminster-ului, Ovidiu Zimcea a mai stat un an la Londra, după ce a prins un post de asistent la renumita universitate. Zimcea este un specialist în calculatoare. El face muzică pe computer, realizează coloane sonore pentru filme şi a avut şi un proiect solo.

Dorothea Iordănescu este cea mai nouă membră în Exit Oz. Absolventa Facultăţii de Teatru la Bucureşti a mai avut un proiect muzical cu mulţi ani în urmă, în legendara trupă timişoreană Radical din Val.

Dorothea Iordănescu este fiica lui Ştefan Iordănescu, fostul director al Teatrului Naţional din Timişoara şi nepoata renumitei regizoare Cătălina Buzoianu.


Exist Oz abordează un stil aparte pentru piaţa muzicală din România. Influenţele muzicale sunt variate, pornind de la folclorul românesc la muzica ambientală şi până la free jazz.

Primul album Exit Oz, intitulat “Împământenit”, conţine opt piese şi este este un album tematic şi antitetic în relaţia cu locul de baştină, despre întoarcere, stagnare şi linişte. 
 

Concertul de lansare va avea loc vineri, de la ora 21.00, în Sinagoga din Cetate. Biletul de intrare costă 15 lei.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite