VIDEO Firma de construcţii a unei familii de români, premiată la Londra. Arhitect englez: „Este o plăcere să lucrez cu John”

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Ciorba Construction Ltd (CC Ltd), o companie de construcţii  deţinută de Nelu (John, cum îi spun englezii) şi Angela Ciorba, o familie de români stabilită la Londra, a fost premiată cu medalie de argint în cadrul unei ceremonii la care mai puţin de 1 % dintre firmele din Marea Britanie au fost premiate. Firma de construcţii a românilor din Anglia a fost apreciată pentru contribuţia adusă la îmbunătăţirea imaginii construcţiilor din Regatul Unit.

Înfiinţată în 2011, firma familiei Ciorba, din Londra, s-a specializat în reabilitarea şi modernizarea caselor şi apartamentelor rezidenţiale din centrul Londrei, unde o locuinţă costă câteva milioane de lire sterline. După renovare, care se realizează respectând cele mai înalte standarde de calitate, valoarea unei locuinţe reabilitate de firma familiei Ciorba, în cea mai mare parte cu muncitori români, îşi dublează preţul ajungând să valoreze între şase şi 12 milioane de lire sterline.

Pentru al doilea an consecutiv, Considerate Construction Scheme, organizaţie susţinută de Guvernul Marii Britanii, cu rol în îmbunătăţirea imaginii industriei de constructii, a premiat la sfârşitul acestei săptămâni firma Ciorba Construction Ltd pentru activitatea sa cu medalie de argint. Înaninte de acordarea acestui premiu, firma a fost monitorizată atent timp de un an de zile, urmărindu-se cinci aspecte din activitatea companiei.

Unul dintre ele este imaginea şantierelor privită din exterior. Aici se urmăreşte modul în care sunt amenajate şantierele, curăţenia de pe şantiere, condiţiile de lucru şi facilităţile oferite muncitorilor şi celor care vizitează sau inspectează şantierul. Spre exemplu, pe fiecare şantier, Ciorba Construction amenajează pentru muncitori vestiar, bucătărie cu frigider, cuptor cu microunde, maşină de cafea etc. Pentru a-şi desfăşura activitatea, muncitorii au la dispoziţie cele mai performante scule şi unelte de pe piaţă. Atenţia firmei faţă de muncitori merge până acolo încât şantierele sunt împânzite de afişe informative, inclusiv cu sfaturi pentru o alimentaţie şi o viaţă sănătoasă.

Un al doilea aspect urmărit de Considerate Construction Scheme în analizarea firmelor de construcţii de pe piaţa din Marea Britanie este respectul pe care firma şi muncitorii îl acordă comunităţii în care lucrează. Spre exemplu, pentru îndeplinirea acestui obiectiv, înainte de începerea unei lucrări la un apartament din centrul Londrei, vecinii sunt contactaţi de Ciorba Construction şi asiguraţi că pe toată derularea proiectului deranjul va fi diminuat considerabil, praful şi zgomotul produse fiind atent monitorizate pentru a nu depăşi sub nicio formă limitele impuse de lege. În plus, sâmbăta nu se lucrează, iar pe lângă toate acestea, firma îşi arată disponibilitatea de a veni în sprijinul unor nevoi ale vecinilor prin prestarea unor servicii gratuite. Respectul muncitorilor români faţă de comunitatea din centrul Londrei în care lucrează este răsplătit prin scrisori de mulţumire ale vecinilor şi inclusiv prin noi contracte, vecinii unor şantiere ale Ciorba Construction contractând firma pentru a le lucra şi lor.    

Alţi factori de care s-a ţinut cont în premierea firmei Ciorba Construction sunt: protecţia mediului, securitatea/sănătatea în muncă şi atenţia acordată muncitorilor. Astfel, muncitorii Ciorba Construction, cei mai mulţi dintre ei români, sunt trimişi şi susţinuţi să participe la cursuri de specializare în meseria pe care o au şi să îşi perfecţioneze limba.  De altfel, ca semn al aprecierii de care se bucură din partea companiei, trei dintre românii cu responsabilităţi sporite pe şantierele CC Ltd: Cristian Ilea Avram (asistent manager), Sebastian Bîzgău (manager de şantier) şi George Bucşă (responsabil prim-ajutor) au participat la ceremenia de acordare a premiului.

„Este o bucurie imensă pentru că efortul nostru de-a lungul anului a fost premiat. Au fost selectate mai puţin de 1 % dintre companiile din Marea Britanie şi suntem foarte bucuroşi să fim în acel procent de 1 % ales în topul acestor companii. Cred că in cadrul ceremoniei au fost rostite doar trei nume de imigranţi. Celelalte au fost companii englezeşti, cu o istorie îndelungată. Nu mi-am făcut planuri de viitor. Las ca toul să fie în mâna Lui Dumnezeu şi mă las călăuzit de El”, a declarat directorul general al CC Ltd, Nelu Ciorba, după obţinerea premiului. 

Nelu Ciorba - managing director and owner Ciorba Construction Ltd.

La eveniment a participat, pentru a fi alături de familia Ciorba şi Gregory Kane, directorul Kitesgrove Design (firmă de design şi management) şi arhitectul Duncan McLeod, de la Studio Mcleod, firmă de arhitectură britanică, angajată în foarte multe proiecte din centrul Londrei. „Relaţia mea cu John este foarte importantă. Am lucrat împreună încă de când am înfiinţat compania, iar unul dintre motivele pentru care continuăm această colaborare îl reprezintă valorile sale. Are valori foarte bune şi ţine cont de ele în tot ceea ce face. Echipa lui lucrează la cele mai înalte standarde, aşa cum ne dorim noi, şi este foarte respectuoasă. (...) Câteodată, relaţiile cu constructorii pot fi foarte greoaie, stresante chiar. Cu John, însă, este o plăcere să lucrezi şi dacă am avea de ales tot cu el vom colabora”, a declarat arhitectul Duncan Mcleod.  

Duncan Mcleod - Arhitect Studio McLeod - Londra

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite