VIDEO Cum se face arepa cu pui şi avocado, faimoasa specialitate culinară din Venezuela

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Reţetă arepa FOTO Reteculinare.ro
Reţetă arepa FOTO Reteculinare.ro

Arepa este mâncarea tradiţională a venezuelenilor. Reţeta acestei bunătăţi este cunoscută de sute de ani, fiind un veritabil brand pentru Venezuela.

Pentru prepararea arepa aveţi nevoie de o făină mai specială. Masa harina este o făină prefiartă din porumb alb. Se poate cumpăra şi la noi, din comerţ sau de pe Internet. 

Pentru patru porţii de aluat aveţi nevoie de 300 de grame de făină masa, trei linguri de ulei de măsline, 280 de mililitri de apă caldă şi sare. Pentru umplutură aveţi nevoie de un piept de pui fiert şi tăiat bucăţi, o lingură de suc de lămâie, un avocado decojit, sare şi piper, o ceapă roşie tăiată mărunt şi o linguriţă de maioneză de casă. 
 

Iată cum se prepară după o descriere făcută pe forumul de discuţii a site-ului Reteteculinare.ro.
 

“Puneţi într-un bol făina, sarea, amestecaţi apoi şi turnaţi apa. Formaţi într-un aluat, lăsaţi deoparte 4-5 minute după care împrăţiţi în patru părţi egale. Daţi-le forma unor burgeri cu diametrul de aproximativ 10 centimetri. Puneţi uleiul de măsline în tigaie şi prăjiţi-le la foc mic 7-8 minute pe fiecare parte. Între timp, puneţi avocado într-un mojar şi zdrobiţi-l formând astfel o pastă. Transferaţi într-un bol, puneţi ceapa, bucăţile de pui, roşia, sucul de lamăie, maioneza şi asezonaţi după gust. Amestecaţi şi lăsaţi deoparte. Luaţi arepas din tigaie şi lăsaţi să se răcească 4-5 minute. Tăiaţi acestea în jumatate şi umpleţi-le. Serviţi simplu, cu salată sau alte garnituri”, scrie Reteteculinare.ro.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite