VIDEO Comuna Dumbrăviţa va avea sală de sport de peste 1,3 milioane de euro

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Machetă sala polivalentă la Dumbrăviţa
Machetă sala polivalentă la Dumbrăviţa

Primăria Dumbrăviţa a accesat cel mai mare proiect transfrontalier între România şi Ungaria, bani din care se va ridica o modernă sală polivalentă.

În parteneriat cu localitatea înfrăţită  Szentes din  Ungaria, Dumbrăviţa a câştigat un nou proiect european prin Programul de Cooperare Transfrontalieră  Romania-Ungaria, cu titlul “SportTourism”. Este al nouălea proiect care se implementează în colaborare cu oraşul maghiar. 

Valoarea totală a proiectului este de 2.143.355 euro din care Dumbrăviţei, ca lider  de proiect, îi revin 1.357.495 euro, din care 44,75% vor fi suportaţi din bugetul local.

La Dumrăviţa se va construi o sală polivalentă, în timp ce maghiarii vor renova ştrandul din Szentes.
 

Sala polivalentă va avea o suprafaţa de 2.244 metri pătraţi. În sală se pot desfăşura  meciuri de baschet, handbal, volei, fotbal de sala, tenis, iar tribuna va avea o capacitate de aproximativ 500 de locuri, cu posibilitate de extensie. 

Proiectul iniţial era cu doar 200 de locuri, dar s-a reuşit suplimentarea numărului de scaune. 

La intrare sala va avea un spaţiu pentru expoziţii şi un punct de informare turistică.
 

În jurul sălii vor fi amenajate parcări pentru 100 de autoturisme şi trei autocare, cât şi un spaţiu verde de recreere.

De asemenea sala polivalentă va fi dotată cu echipament sportive, care să permită organizarea de evenimente sportive de nivel modern, cu respectarea normelor internaţionale.

“Scopul proiectului este de a încuraja şi dezvolta relaţiile si evenimentele turistice dintre cele două localităţi, dar mai ales dintre judeţele Timiş si Csongrad. În cadrul proiectului se vor organiza şi patru tabere sportive, două în Dumbrăviţa şi două în Szentes. De asemenea  se vor organiza două excursii tematice pentru 90 de persoane, cu vizitarea atracţiilor turistice din judeţele Timiş şi Csongrad”, a declarat Ladislau Gal, manager de proiect. 

Anul viitor Dumbrăviţa şi Szentes vor participa împreună la târgurile de turism din România şi Ungaria pentru a promova valorile turistice din judeţele Timiş şi Csongrad, în special cele din Dumbrăviţa şi Szentes.

Citiţi şi:

FOTO Comuna Dumbrăviţa, localitatea din Timiş unde se trăieşte cel mai bine în România

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite