VIDEO Cele mai savuroase reţete de orez cu lapte. Deliciosul desert poate fi pregătit şi la cuptor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Desertul pe cât de simplu pe atât de delicios este făcut din orez fiert în lapte şi, de obicei, se condimentează cu zahăr şi cu scorţişoară, nucşoară sau ghimbir.

Orezul cu lapte poate fi un desert minunat în această perioadă în care mulţi au exagerat cu bucatele puse pe mese cu ocazia sărbătorilor pascale şi este foarte simplu de preparat. 

Pentru ingredientele de bază aveţi nevoie doar de lapte, orez şi zahăr (după gust), dar se pot adăuga coajă de lămâie sau de portocală rase, scorţişoară, cacao, vanilie, nucşoară, ghimbir, cocos, stafide...

Trebuie să fierbeţi într-o cratiţă orezul cu laptele. Se găteşte la foc mic în jur de 40 de minute, până ce orezul capătă o textură subţire şi trebuie amestecat încontinuu pentru a nu se lipi. Celelalte ingrediente se adaugă ulterior. 

Se poate consuma atât cald, cât şi rece. 

Orez cu lapte la cuptor

Puteţi să preparaţi orez cu lapte şi la cuptor. Reţeta delicioasă de reţetă de orez cu lapte la cuptor, combinat cu vanilie, scorţişoara şi caramel propune site-ul www.orezculapte.com. 

Aveţi nevoie de 200 de grame de orez, 750 mililitri lapte, patru ouă, patru linguri de zahăr, păstaie de vanilie, sare, unt şi pesmet. 
 

“Orezul se fierbe în lapte. După zece minute de fiert se adaugă păstaia de vanilie (sau zaharul vanilat) şi sarea. Se amestecă să nu se lipescă şi se continuă fierberea până la 20 de minute.
 

Se separă albuşurile de gălbenuşuri. Albuşurile se bat cu un praf de sare, până se fac spumă. Se adaugă, câte puţin, jumătate din cantitatea de zahăr şi se mixează până se topeşte.
 

Gălbenuşurile se bat cu cealaltă jumătate din cantitatea de zahăr.

Se adaugă în orezul fiert treptat gălbenuşurile bătute, amestecând să se încorporeze, iar apoi se adaugă albuşurile treptat, amestecând încontinuu.

Într-o tavă cu pereţi mai înalţi caramelizaţi patru linguri de zahăr şi distribuiţi-l uniform. După ce s-a răcit, tapetati cu unt şi apoi cu pesmet.

Puneţi compoziţia de budincă cu un polonic în vasul tapetat şi pudraţi apoi cu puţină scorţişoară. Daţi pentru aproximativ 25 de minute cuptorul la foc mare, apoi pentru zece minute la foc mic. Când este coaptă se scoate orezul cu lapte din cuptor şi se lasă câteva minute la răcorit apoi se răstoarnă pe un platou”.
 

Puteţi servi orezul cu lapte la cuptor cu sirop de fructe sau dulceaţă deasupra.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite