Verde pentru următoarele 20 de tramvaie turceşti. Primul Bozankaya intră în circulaţie săptămâna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiul Bonzankaya poate intra în circulaţie
Tramvaiul Bonzankaya poate intra în circulaţie

Primarul Timişoarei Dominic Fritz a semnat, vineri, comanda pentru livrarea următoarelor 20 de tramvaie, conform contractului, având în vedere faptul că omologarea şi recepţia primului tramvai s-a finalizat cu succes.

În cadrul proiectului „Înnoirea flotei de tramvaie” a fost achiziţionat, în prima fază, un tramvai nou pentru omologare.  

Modelul, care va fi operaţional de săptămâna viitoare, a necesitat omologare la nivel european, în cadrul contractului semnat între primărie şi producător. 

Această etapă a fost finalizată cu succes, iar contractul stipulează ca primăria să continue achiziţia celorlalte 20, din totalul de 21 de tramvaie.  

Primarul Dominic Fritz a semnat, vineri, comanda pentru livrarea următoarelor 20 de tramvaie, conform contractului. 

„Pentru a schimba modul în care circulăm în Timişoara, aceste investiţii sunt cruciale. Reducerea timpilor de aşteptare în staţii, tramvaie sau autobuze care oferă confort călătorilor, staţii accesibile pentru toată lumea – sunt esenţiale pentru ca transportul public local să devină atractiv şi utilizat de cât mai mulţi oameni. Nu este o altă soluţie, decât transportul public local performant, pentru reducerea semnificativă a numărului de maşini de pe străzi, şi implicit a poluării şi a timpului pierdut în ambuteiajele din trafic. Transportul verde în care investim – tramvaie şi autobuze electrice – împreună cu infrastructura pentru biciclete sunt prioritare pentru a avea un oraş respirabil“, a transmis Dominic Fritz, primarul Timişoarei. 

Bozankaya

Termenul de livrare prevăzut este octombrie 2023, însă municipalitatea a cerut urgentarea acestui termen. Frecvenţa cu care vor fi livrate noile garnituri va fi lunară, ajungând la două tramvaie pe lună în primăvara anului 2022, conform producătorului. 

Fiecare mijloc de transport valorează 11,58 milioane de lei, cu TVA inclus, are 30 de metri lungime şi o capacitate de 200 de călători, din care 48 de locuri pe scaune. 

Proiectul este finanţat în procent de 80% prin Programul Operaţional Regional 2014-2020 (POR). Valoarea investiţiei este de 243.324.506 lei, cu TVA inclus. 

Tot anul viitor, se aşteaptă la Timişoara şi primele autobuze electrice, care vor fi cumpărate printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale. 


VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

Primul tramvai Bozankaya va intra în circulaţie de sărbători. Ministrul Grindeanu a plimbat degeaba omologarea
 

Tramvaiul Bozankaya poate intra în circulaţie. Ministrul Sorin Grindeanu a adus la Timişoara documentul de omologare
 

Tramvaiul turcesc care va circula în Timişoara, premiat pentru inovaţie tehnologică la nivel european

Tramvaiul turcesc de la Timişoara deţine un record mondial: Bozankaya este un pionier în industria mijloacelor de transport în comun

Tot anul viitor, se aşteaptă la Timişoara şi primele autobuze electrice, care vor fi cumpărate printr-un parteneriat cu Ministerul Dezvoltării Regionale. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite