UPDATE Un român ar fi murit într-un atentat terorist în Indonezia. Informaţiile despre atac s-au dovedit a fi false. Presupusele victime nu există în realitate

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Biserica din Indonezia în care ar fi avut loc atentatul
Biserica din Indonezia în care ar fi avut loc atentatul

Cinci români stabiliţi în SUA cu cetăţenie americană şi plecaţi în Indonezia pentru o misiune creştin-umanitară ar fi fost surprinşi de un atac terorist pus la cale de doi extremişti musulmani. Dintre cei cinci români care ar fi participat la întâlnirea la care a avut loc atacul, patru ar fi fost răniţi uşor, iar unul, Titel Maghiar, ar fi fost rănit grav, intrând chiar în comă după incident.

UPDATE: Cristian Bărbos, cel care a transmis alerta referitoare la atentatul căruia i-ar fi căzut victimă românii din Indonezia a transmis un comunicat în care a arătat că totul a fost o înşelătorie virtuală căreia i-a căzut victimă, cei despre care a spus că au căzut victime în Indonezia neexistând în realitate. "Îmi cer iertare de la toţi cei pe care i-am dus în eroare prin faptul că eu însumi am fost dus în eroare. Ştiu că la acest moment, unii sunteţi miraţi, alţii frustraţi, alţii dezamăgiţi şi îmi pare sincer rău că, printr-un gest de bunăvoinţă şi ajutor, s-a ajuns la un asemenea deznodământ. Dumnezeu îmi cunoaşte inima şi intenţiile şi le cunoaşte şi pe cele ale tuturor celor care v-aţi rugat sincer, simpatizând cu Titel Maghiar (chiar dacă el nu există), şi nu cred că trebuie să regretaţi că v-aţi rugat pentru cineva. Mai bine să risc să greşesc să mă rog pentru cineva, decât invers. Şi aici trebuie să subliniez o a treia lecţie legată de aceasta", a transmis Cristian Bărbos într-un comunicat în care explică întreaga escrocherie căreia i-a căzut victimă.

Stirea iniţială

Atacul terorist căruia i-ar fi căzut victime cei cinci români a avut loc miercuri seara pe o insulă indoneziană, în timpul unei întâlniri organizate de un grup de creştini. Cu un sfert de oră înainte de terminarea slujbei religioase, în locul în care erau întruniţi creştinii a intrat un bărbat cu o bombă asupra lui, pe care a declanşat-o în mulţime. În acelaşi timp, un alt bărbat a aruncat un dispozitiv exploziv pe geamul clădirii. Printre cei răniţi grav în atacul terorist se află şi Emanuel Dumitru (Titel) Maghiar, un tânăr de origine română stabilit în SUA şi misionar în Indonezia. Potrivit pastorului arădean Cristian Barbosu, care ţine legătura cu unul dintre românii din Indonezia, în urma atacului, Titel a intrat în comă, dar şi-a revenit.

„Am resuit să ţin legătura cu un medic neuro-chirurg despre starea lui, primind update-uri la câteva ore. Acest neuro-chirurg este de origine română, stabilit în SUA, dar de o bună bucată de timp s-a alăturat acestei echipe (n.r. de misionari), ajutându-i din punct de vedere medical în diversele iniţiative pe care le au pe acea insulă, de a ajuta oamenii în nevoi, copii orfani, proiecte caritabile. Niciunul dintre ei nu a fost rănit grav, explozia producându-se în apropierea locului unde era Titel.  După o noapte îngrozitoare, în care un alt misionar aflat tot în comă a decedat, în următoarea zi, Titel a ieşit din comă, a reuşit să răspundă la câteva întrebări dând din cap, fiind sedat mai apoi din cauza durerilor şi testărilor care au urmat”, a declarat Cristian Barbosu pentru „Adevărul”.

Potrivit unui mesaj transmis pastorului arădean de medicul care l-a însoţit pe Titel Maghiar, starea tânărului este stabilă, neavând leziuni interne la cap, cu toate că în urma exploziei i-a curs sânge din urechi. Potrivit mesajului transmis de medic Titel se va vindeca, dar procesul este unul de durată, tânărul suferind de diabet. Până la ora redactării acestui articol, reprezentanţii MAE nu au confirmat atentatul căruia i-ar fi căzut victimă românii din Indonezia. 

Titel Maghiar (40 de ani) este originar din Cluj şi s-a stabilit împreună cu familia în SUA în 1987. Împreună cu Titel în Indonezia se mai află, ca şi misionari, pe lângă medicul neuro-chirurg, încă patru tineri de origine română: Ionuţ, Denis şi Sergiu, care nu au suferit răni grave în atacul terorist. În trecut Titel Maghiar şi cei trei prieteni ai săi, Ionuţ, Denis şi Sergiu, au mai avut de suferit din cauza credinţei lor. În urmă cu aproximativ trei ani Titel şi cei trei prieteni ai lor au fost arestaţi pentru că împărţeau biblii, iar în ultima perioadă Titel a fost bătut de mai multe ori de musulmanii radicali.
 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite