UPDATE Răsturnare de situaţie în cazul poliţistului mazilit după ce şi-a apostrofat un subaltern pe grupul de WhatsApp

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Secţiei 4 de Poliţie din Timişoara, Alin Popa, a cărui demisie a fost anunţată de IPJ Timiş în urma unui scandal intern, a revenit asupra deciziei, retrăgându-şi demisia.

UPDATE: În scandalul de la Timişoara a intervenit şi ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae Bode. Acesta a dispus efectuarea unor verificări de către Corpul de Control al Ministrului cu privire la situaţia existentă la nivelul Secţiei 4 de Poliţie din Timişoara. „Conducerea Ministerului doreşte clarificarea urgentă a acestei situaţii, susţinând necesitatea menţinerii unui climat de muncă adecvat, care să permită personalului îndeplinirea cu profesionalism a atribuţiilor de serviciu”, a transmis MAI. 

Acuzat că l-a apostrofat pe un subaltern pe grupul intern de Whatsapp, folosind un limbaj nepotrivit, şeful Secţiei 4 de Poliţie Timişoara şi-a anunţat demisia sub presiunea publică, dar a revenit asupra deciziei. Decizia vine după ce peste 40 de poliţişti de la Secţia 4 au semnat o scrisoare deschisă de susţinere a lui Popa.

În scrisoare, poliţiştii de la Secţia 4, la care lucrează în total 52 de oameni, au arătat că şeful lor a fost supus unei „nedreptăţi grave”. „Comandatul acestei secţii a ştiut să fie alături de fiecare coleg aflat în dificultate, răspunzând nevoilor noastre, fiind prima persoană care înţelegea situaţia personală, medicală, familială a fiecărui subordonat. Nu au fost cazuri în care poliţiştii acestei secţii să fie sancţionaţi pe nedrept, agresaţi fizic aşa cum se prezintă în mass-media”, se arată în scrisoarea semnată de zeci de poliţişti de la Secţia 4.

În aceeaşi scrisoare, poliţiştii mai arată că „în cei patru ani de când este la conducerea secţiei a reuşit prin efoturile personale să transforme această structură într-una de elită în cadrul Poliţiei Municipiului Timişoara”. „Colegul prezentat ca victimă în acest linşaj mediatic este unul care nu s-a remarcat în activitatea profesională cu rezultate extraordinare, ci cu faptul că a fost chemat în repetate rânduri să dea explicaţii Biroului de Control Intern cu privire la comportamentul manifestat, fiind foarte dificil să îţi desfăşori activitatea cu acesta”, au mai scris poliţiştii de la Secţia 4.

În urma susţinerii arătate de colegi, şeful Secţiei 4 i-a lăsat în offside pe şefii IPJ, care i-au cerut „soluţii” şi s-au grăbit să îi anunţe demisia. „Când am văzut susţinerea colegilor, am retractat demisia în termenul legal”, a declarat Alin Popa pentru „Adevărul”. IPJ Timiş continuă cercetarea internă în urma scandalului izbucnit la Secţia 4 de Poliţie din Timişoara.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Şef din Poliţie, către o femeie folosită ca „sursă de informaţii“: „Te iubesc enorm. Vreau să fiu eroul tău pe viaţă” 

Şef din Poliţie, acuzat că şi-a hărţuit amanta care nu îl mai voia. Apărarea ofiţerului: femeia, sursă de informaţii

         

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite