Acuzat de şantaj, un şef din Poliţie se pensionează: „Are legătură cu situaţia socio-politcă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Şeful Serviciului Arme din cadrul IPJ Timiş, Nicolae Boia, fost şef al Poliţiei Timiş, care a împlinit 50 de ani în luna septembrie, a cerut pensionarea. Boia susţine că solicitarea de pensionare nu are legătură cu dosarul de la DNA în care este anchetat.

Cercetat disciplinar de IPJ Timiş şi anchetat de DNA după ce fosta amantă l-a acuzat de şantaj, şeful Serviciului Arme din cadrul IPJ Timiş, Nicolae Boia (50 de ani), a cerut să se pensioneze, îndeplinind condiţiile cerute de lege ca să poată face acest lucru.

„Îndeplinesc condiţiile. Nu are nicio legătură cu ancheta. Poate are mai mult legătură cu situaţia socio-politică şi tot ce înseamnă legislaţie, care se poate schimba sau nu se poate schimba în sensul condiţiilor de pensionare. Sunt zeci, poate mii de colegi care înseplinesc condiţiile şi ies la pensie fără să aibă legătură cu partea de justiţie”, a declarat Boia.

Întrebat dacă, în cazul în care va fi găsit vinovat pentru acuzaţiile care i se aduc, îi va fi afectată pensia, şeful de la Arme a răspuns: „Discutaţi asta cu domnul Kovacs (n.r. avocatul Florin Kovacs, avocatul fostei amante a lui Boia), care este în baroul de avocaţi şi care poate va fi în aceeaşi situaţie sau mai gravă. Eu trebuie doar să mă apăr, cum va trebui să se apere şi el. Instituţiile statului sunt singurele abilitate să decidă”, a mai declarat Nicolae Boia.

Potrivit unor surse din Poliţie, având în vedere că a ocupat în trecut şi funcţia de şef al Poliţiei Timiş, iar legea îi permite să îşi aleagă pentru calculul pensiei o perioadă de şase luni, Nicolae Boia poate ajunge la o pensie de aproximativ 9.000 de lei lunar. Aceleaşi surse au explica că formula de calcul este una mai complexă şi nu ar fi exclus ca şeful de la Arme să se poată pensiona chiar şi cu o pensie de peste 10.000 de lei. 

Faptele de care este acuzat şeful de la Arme

Şeful Serviciului Arme din cadrul IPJ Timiş este acuzat de şantaj de fosta sa amantă, o profesoară de 32 de ani din Timişoara. Femeia susţine că a avut o relaţie extraconjugală de aproximativ cinci ani cu poliţistul, iar în momentul în care a vrut să pună capăt relaţiei, şeful Serviciului Arme a început să o şantajeze şi să o hărţuiască pentru a o determina să continue relaţia.

„Tu vei fi paria societăţii. Cadru didactic urât de colegi, pus la colţ de prieteni… Depinde totuşi de tine. Nu uita. Orele se scurg (tic…tac). Mă întreb ce va zice iubitul tău titrat când va vedea filmuleţe şi poze cu tine (nu prea decente)… Deliciul va fi când apari în videochat”, sunt câteva dintre mesajele transmise de poliţist femeii.

În apărarea sa, Nicolae Boia a negat relaţia amoroasă cu profesoara de matematică, susţinând că pe femeie o avea doar ca sursă de informaţii. „Sunt persoane care fac obiectul unor dosare penale şi nu intru în amănunte. Va fi un subiect care va face deliciul presei centrale. Persoana respectivă mi-a furnizat nişte informaţii, nimic mai mult. S-a oferit să furnizeze informaţii în legătură cu mai multe evenimente sau infracţiuni. Punct. S-a oferit să furnizeze informaţii legate de mediul personal, plus orice alte date care puteau să facă obiectul unor infracţiuni. A încălcat orice normă etică şi penală. Face parte parte dintr-o grupare infracţională pe domeniul învăţământ”, a declarat Nicolae Boia.

În urma scandalului, s-a descoperit că maşina şefului de la Arme, un Renault Megane, a fost cumpărată pe o firmă care deţine un poligon de trageri pe care tocmai poliţiştii de la Arme trebuie să îl autorizeze şi să îl controleze.

În urma scandalului, în presă a şi apărut o înregistrare în care femeia, profesoară la un liceu din Timişoara, apare discutând cu tatăl unui elev, care este chiar avocatul său, Florin Kovacs, despre cum poate fi ajutat fiul avocatului să ia BAC-ul. Întrebat de ce nu a sesizat procurorii la momentul realizării înregistrării, şeful de la Arme a declarat că a pierdut înregistrarea originală şi doar după izbucnirea scandalului a făcut din nou rost de înregistrare.

„Nu doresc să comentez compilaţiile de şantaj ale interlopului în uniformă. Cer publicarea înregistrărilor de la BAC-ul fiului meu şi expertizarea lucrărilor lui”, a declarat avocatul Kovacs, după apariţia înregistrărilor.

Vă recomandăm să mai citiţi: 

Şef din Poliţie, către o femeie folosită ca „sursă de informaţii“: „Te iubesc enorm. Vreau să fiu eroul tău pe viaţă” 

Şef din Poliţie, acuzat că şi-a hărţuit amanta care nu îl mai voia. Apărarea ofiţerului: femeia, sursă de informaţii

Timişoara


Ultimele știri
Cele mai citite

Partenerii noștri