UPDATE Incendiu puternic cu cinci victime într-un bloc din Timişoara. Locatarii nu au gaz. Proprietarul avea asigurare GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A fost o luptă contra-timp, pe viaţă şi pe moarte, pentru pompieri, în această noapte, în Calea Girocului din Timişoara. Un apartament a fost mistuit şi distrus de flăcări, în timp ce tot blocul a fost umplut de un fum gros şi înecăcios. Mai multe persoane au rămas blocate în mansarda imobilului, astfel că pompierii au fost nevoiţi să îi salveze.

UPDATE, LUNI, ORA 13.31

La mai bine de 12 ore de la incendiu, oamenii din blocul care a fost afectat de incendiu nu au parte de gaz metan. Furnizorul serviciului a decis să sisteze alimentarea până în această seară, astfel încât şansele unei deflagraţii să fie minime. Contoarele de gaz ale apartamentelor au fost demontate, astfel că locatarii s-au descurcat cum au putut.

image

Apartamentul din care a pornit incendiul aparţine chiar preşedintelui asociaţiei de locatari. Se pare că bărbatul încheiase o asigurare pe locuinţă cu puţină vreme în urmă, la fel ca şi vecinii lui, în urma unei oferte venite de la o vecină. Proprietarul apartamentului este în continuare internat la spital, el suferind arsuri şi o intoxicaţie uşoară din cauza fumului.

VEZI FOTO GALERIE DE ASTĂZI

Mai bine de o oră a durat lichidarea incendiului. Locatarii au ieşit cum au putut din bloc, mai ales că fumul gros şi înecăcios le-a dat mari bătăi de cap. Mai multe persoane au fost scoase în braţe de angajaţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă "Banat". În total, cinci persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale de urgenţă, unele dintre ele ajungând la spital cu ajutorul vecinilor. Printre cei răniţi s-a aflat şi proprietarul apartamentului unde a pornit incendiul.

CLICK AICI PENTRU FOTOGALERIE

Cu ultimele puteri, bătrânul care locuia singur în apartament, i-a spus prin telefon fiicei sale că flăcările au pornit după ce televizorul a luat foc în urma unui scurt-circuit. Bătrânul, în vârstă de 67 de ani, a încercat să stingă de unul singur flăcările, dar şi-a dat seama că nu rezolvă nimic, astfel că a apelat la pompieri.

image

În urma incendiului, apartementul din blocul de pe strada Peşterii din Timişoara a fost distrus în mare parte. Vecinii vor trebuie să stea noaptea aceasta fără gaz metan, după ce specialiştii E-On au decis să întrerupă furnizarea gazului pentru a preveni o deflagraţie.

Citeşte şi alte materiale scrise de jurnalistul Gerhald Ernst pe blogul acestuia!

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite