UPDATE Explozie puternică urmată de un incendiu după un concert de colinde la Filarmonica "Banatul" din Timişoara

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O explozie a avut loc joi seara, în zona centrală a Timişoarei, la sediul Filarmonicii "Banatul". Mai multe autospeciale ale ISU Banat au plecat spre locul în care a izbucnit incendiul. Acesta a fost stins în 15 minute.

UPDATE  Incendiul a fost cauzat de un scurt-circuit al unui frigider cu cablul de alimentare defect.

"La ora 21:25 am fost anunţaţi prin dispeceratul 112 de un incendiu la Filarmonica Banatul din Timişoara. În anunţul de incendiu a fost vorba de o explozie, urmată de incendiu. Am deplasat la locul intervenţiei şapte autospeciale, dintre care una a fost autospeciala de lucru la înălţime. Am solicitat la llocul intervenţiei, trei ambulanţe, una terapie intensivă cu un medic şi două de prim-ajutor. Am ajuns la locul intervenţiei şi am constatat că incendiul se manifesta la intrare în Filarmonică, din partea accesului pentru actori, unde existau foarte multe materiale combustibile din lemn şi hârtie. Cauza probabilă de incendiu este scurt-circuit electric”, a declarat colonel Gheorghe Câmpeanu, şef centru operaţional al ISU Timiș.

Explozia a provenit de la tuburile cu creme și spary-uri aflate în încăperea respectivî. Nu au existat victime umane iar pagubele materiale sunt minime.

”Este vorba despre un frigider care a fost în priză, cablul electric fiind defect. În urma incendiului, au fost încălzite şi nişte spray-uri deodorant, care au explodat din cauzaa temperaturii, creeind panica şi senzaţia de explozie. Incendiul a fost stins şi nu au fost găsite victime omeneşti, nu sunt pagube materiale deosebite. Având în vedere că a fost şi un spectacol de colinde, nu mai erau spectatori la faţa locului, a rămas doar câţiva şi personalul auxiliar care s-au autoevacuat până la venirea noastră", a cinchis colonel Gheorghe Câmpeanu.

”Am fost jos, vroiam să plec și am auzit o bubuitură. Ne ziceau să ieșim afară. După-aia am auzit tot mai multe bubuituri și a început să vină foarte mult fum și am fost evacuați”, ne-a spus Traian Moldovan, unul din martorii accidentului.

UPDATE 22.14 Incendiul a fost stins de pompieri într-un sfert de oră. În aceste momente, nu mai există niciun pericol în sediul Filarmonicii "Banatul". Nu au fost victime. În momentul izbucnirii flăcărilor, spectatorii concertului de colinde tocmai părăseau Filarmonica. Valoarea pagubelor nu a fost încă estimată. Potrivit pompierilor, sala în care a avut loc explozia se află sub sala de concerte a Sălii Capitol.

UPDATE ORA 22.02
Explozia a avut loc într-una din spaţiile Sălii Capitol, acolo unde angajaţii beneficiază de recuperare. Din primele informaţii, explozia a pornit de la instalaţia electrică a unui aparat. Deflagraţia a izbucnit după un concert de colinde care a avut loc la Filarmonică.

Din primele informaţii, explozia puternică a fost urmată de un incendiu. Reprezentanţii ISU Banat nu au putut preciza, la această ora, locul exact al deflagraţiei. Nu se ştie în acest moment dacă sunt sau nu victime.

Vom reveni cu amănunte.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite