Unul dintre cele mai mari „tunuri” imobiliare din Timişoara, reconfirmat de judecători

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Primăria Timişoara obţine o victorie importantă într-un proces prin care a cerut recuperarea unui teren foarte valoros din zona centrală a oraşului, atribuit de Ministerul Economiei unei firme a fraţilor Emil şi Marius Cristescu.

Printr-o sentinţă emisă în 2016, Curtea de Apel Timişoara a decis anularea unui certificat de proprietate prin care Ministerul Economiei îi oferea firmei Bega Turism, deţinută de fraţii Emil şi Marius Cristescu un teren foarte valoros, de 3.700 de metri pătraţi, din centrul Timişoarei.

Sentinţa Curţii de Apel Timişoara a fost atacată cu recurs la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a decis, după mai bine de trei ani de proces, rejudecarea dosarului pe fond la Curtea de Apel Timişoara. 

După rejudecare, Curtea de Apel Timişoara a reconfirmat „tunul” imobiliar şi a decis anularea certificatului de proprietate prin care Ministerul Economiei le-a atribuit terenul fraţilor Cristescu. Sentinţa Curţii de Apel Timişoara poate fi atacată cu recurs, care se va judeca tot la instanţa supremă.

Prima sentinţă pronunţată în acest caz, dar şi mai multe documente intrate în posesia „Adevărul” au scos la iveală faptul că documentul prin care terenul a fost atribuit de Ministerul Economiei firmei Bega Turism a fost semnat de fostul ministru al Economiei Constatin Niţă.

Concret, fraţii Cristescu au intrat în proprietatea parcării din spatele magazinului Bega în baza HG 834/1991, care le permite firmelor înfiinţate cu capital de stat şi privatizate ulterior (aşa cum era cazul companiei lor, o fostă firmă de stat privatizată) să primească terenurile adiacente clădirilor pe care le folosesc pentru desfăşurarea activităţii. Pentru asta, trebuie, însă, îndeplinite anumite condiţii legale, condiţii pe care judecătorii Curţii de Apel Timişoara au decis că firma fraţilor Cristescu nu le îndeplinea.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Fostul ministru al Economiei din Guvernul Ponta III a încălcat legea grosolan pentru a ceda un teren foarte valoros unor milionari de top

Ministerul Economiei a ignorat o sentinţă definitivă şi le-a făcut cadou un teren de milioane fraţilor Cristescu, cei mai bogaţi bănăţeni

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite