Ungurii de la Tom White i-au uimit pe timişoreni la festivalul de blues. Primarul Robu vrea să îi aducă şi la anul

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tom White a făcut show la Timişoara Foto: Sabin Cercel
Tom White a făcut show la Timişoara Foto: Sabin Cercel

Festivalul Blues de Timişoara, care se desfăşuară în cadrul evenimentelor Zilei Timişoarei, a readus muzica de bună calitate în Piaţa Victoriei

Alături de muzicienii adevăraţi au revenit în centrul oraşului şi cei care au stat de-o parte de la evenimentul de sâmbătă  - dedicat puştanilor, în care doar Smiley a cântat live. 

Au fost numeroşi posesorii de biciclete, mulţi au ieşit să asculte muzică însoţiţi de animale de companie, iar atmosfera a fost una relaxantă. Unii au ales să urmărească concertele aşezaţi pe caldarâm, iar la final nu a rămas curăţenie în Piaţa Victorie, spre desoebire de seara de dinainte. 

Primii care au urcat pe scenă au fost timişorenii de la Blues Nation, noua trupă a lui Laci Farkas (ex.Quo Vadis).

Au urmat clujenii de la Big Tonez, o trupă care a împlinit recent un an de la înfiinţare. Reuneşte cinci împătimiţi ai blues-ului, dornici să împărtăşească publicului românesc muzică de calitate. Ei sunt Raul Sălăgean înfiinţatorul trupei şi vocalistul, Andy Bejnariu la chitara întâi, Cristi Sabău la orgă, Tudor Rogoz la chitară-bass şi Bogdan Molea la tobe. Au adus la Timişoara o serie de cover-uri din bluesul american.


Marea surpriză a fost însă formaţia maghiară Tom White, care au lăsat audienţa cu gura căscată. Muzicieni sunt adepţii genului rockabilly – unul dintre primele stiluri de rock 'n' roll ce a apărut la începutul anilor 1950 în SUA, ca o combinaţie între muzica cântată de negrii şi muzica country, respectiv stilul blues şi ritmul country. 


Maghiarii au făcut un veritabil spectacol pe scena din faţa Operei, care l-a uimit şi pe primarul Nicolae Robu, care a preferat blues în detrimentul muzicii populare din Parcul Rozelor.

“Au fost fantastici. Cei mai buni. Se vede că e o plăcere pentru ei să fie pe scenă. Trebuie să îi aducem şi la anul la Timişoara. ”, a exclamat Robu, care a aplaudat minute bune evoluţia celor de la Tom White.

Au fost mai multe piese de la Elvis Presley, Chuck Berry, B.B. King şi chiar de la Dire Straits, cântate într-o manieră proprie de energicii muzicieni de la Budapesta.


A fost o veselie de nedescris. Solistul trupei a cântat la bustul gol, lăsând să se vadă uriaşele tatuaje, a coborât de pe scenă şi a încântat cu solourile de muzicuţă. Basistul s-a comportat cu varitabil star de heavy-metal. În mai multe rânduri s-a trântit pe scenă cu instrumentul său. Basul a fost folosit şi pe post de instrument de percuţie pentru toboşar.

Chiar dacă programul ar fi trebuit să se încheie la ora 23.00, cei de la Tom White au revenit pe scenă pentru încă un bis. “O să dau eu socoteală jandarmilor”, a spus Florin Mihoc, prezentatorul spectacolului.


Blues de Timişoara continuă şi în această seară. De la ora 19.00, vor cânta Arpi Kajtar Band, Bega Blues Band şi Mircea Bunea Trio. 

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite