Un tată a înscenat dispariţia copiilor săi ca să nu plece cu mama lor în Austria. Cum s-a ajuns la situaţia halucinantă

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei doi copii au fost daţi dispăruţi de Poliţie, la sesizarea tatălui FOTO IPJ Caraş-Severin
Cei doi copii au fost daţi dispăruţi de Poliţie, la sesizarea tatălui FOTO IPJ Caraş-Severin

Peste 100 de poliţişti şi jandarmi din Caraş-Severin s-au mobilizat pentru a căuta doi copii de opt şi zece ani, despre care se ştia că au dispărut într-o noapte din camera în care dormeau. În final, s-a dovedit că tatăl a înscenat dispariţia copiilor.

Poliţia şi Jandarmeria din Caraş-Severin au intrat în alertă, luni, după ce tatăl unui băieţel de zece ani şi al unei fetiţe de opt ani din localitatea Petroşniţa a anunţat dispariţia copiilor. Tatăl le-a declarat poliţiştilor că i-a văzut pe copii ultima dată duminică seara, la ora 23.00, când i-a lăsat în camera lor să doarmă. Tatăl a pus la dispoziţia copiilor şi o fotografie cu cei doi. Poliţia a dat publicităţii fotografia copiilor şi a făcut apel la cetăţeni să sune imediat la 112 în cazul în care pot oferi informaţii. În paralel, a început căutarea copiilor, în operaţiune fiind implicaţi peste 100 de poliţişti, jandarmi şi voluntari. Pentru căutarea copiilor a fost cerut şi sprijinul Inspectoratului General de Aviaţie, care a trimis în zonă un elicopter.

Copiii, găsiţi la 50 de kilometri de casă

Marţi, Poliţia Caraş-Severin a anunţat că cei doi copii au fost găsiţi la 50 de km de casă şi nu au fost victima vreunei infracţiuni. „Cei doi minori, de 8 şi 10 ani, din Petroşniţa, dispăruţi de la domiciliu, au fost găsiţi de poliţişti în urmă cu puţin timp, la aproximativ de 50 de km de localitatea de domiciliu. Aceştia se află în afara oricărui pericol, iar în acest moment sunt în custodia organelor de poliţie. Pe timpul cât au fost plecaţi, cei doi copii nu au suferit vătămări. Minorii urmează să fie preluaţi de reprezentanţii Direcţiei de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului Caraş-Severin, pentru a dispune măsuri conform competenţelor”, a transmis, luni, IPJ Caraş-Severin.

Dispariţia, înscenată de tată

Surse apropiate anchetei au declarat pentru „Adevărul” că întreaga dispariţie a fost înscenată chiar de către tatăl copiilor, care i-a dus pe minori într-o altă localitate, la nişte cunoştinţe, pentru a evita plecarea copiilor cu mama lor în Austria, femeia obţinând o sentinţă care îl oblige pe tată să îi lase pe copii să plece cu ea în Austria. Concret, cei doi soţi s-au mutat în Austria în urmă cu mai mulţi ani, cei doi copii născându-se în Austria, la Viena.

Tot în Austria copiii crescut şi au fost înscrişi la şcoală şi la grădiniţă. În vara anului 2019, cei doi soţi au venit împreună cu copiii în România în concediu. În august 2019, bărbatul s-a întors în Austria la lucru, iar soţia a rămas în România, cu copiii. După o perioadă, bărbatul s-a întors în România şi i-a spus soţiei că copiii vor rămâne în România, în grija bunicii paterne. Femeia nu a fost de acord, dar ar fi fost bătută.

Dosar de răpire internaţională de copii

În final, mama copiilor a plecat în Austria fără copii, iar de acolo a deschis un proces de răpire internaţională de copii prin care a cerut ca tatăl să fie obligat să îi lase pe copii să meargă cu ea în Austria, având în vedere că acolo au crescut, au prieteni şi sunt înscrişi la şcoală.

În urma procesului care s-a judecat la Tribunalul Bucureşti, instanţa l-a obigat pe bărbat să îi predea pe copii mamei lor, să îi dea femeii paşapoartele minorilor şi să facă toate demersurile pentru ca aceştia să poată pleca în Austria cu mama lor.

Sentinţa Tribunalului Bucureşti a fost menţinută de Curtea de Apel Bucureşti, care a pronunţat sentinţa finală în 15 iulie. Pentru că bărbatul a refuzat să îi dea soţiei, de care a cerut între timp şi divorţul, femeia a solicitat instanţei să permită preluarea copiilor cu executorul judecătoresc. Instanţa a admis cererea de executare silită, iar luni, 5 octombrie, copiii ar fi trebuit luaţi de la tată şi predaţi mamei cu executorul judecătoresc. Pentru a evita predarea copiilor, bărbatul a înscenat dispariţia lor. Acum, s-a ales şi cu dosar penal pentru inducerea în eroare a organelor judiciare.

Vă recomandăm să mai citiţi:

Adolescent dat dispărut la o săptămână de la dispariţia misterioasă a mamei sale. Telefoanele celor doi sunt închise

Dispariţii misterioase. Doi tineri de aceeaşi vârstă, plecaţi din aceeaşi zonă, la interval de două luni: „Nu avem nicio explicaţie, nimic concret“

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite