Un tânăr român condamnat şi dat în urmărire internaţională şi-a luat permisul şi s-a angajat în Italia. Poliţia l-a avut în mână, dar l-a lăsat în pace

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Dat în urmărire internaţională, Benjamin Veciunca şi-a luat permisul şi s-a angajat în Italia FOTO Arhiva
Dat în urmărire internaţională, Benjamin Veciunca şi-a luat permisul şi s-a angajat în Italia FOTO Arhiva

Un tânăr de 20 de ani de lângă Lugoj, dat în urmărire internaţională după o condamnare pentru tâlhărie, îşi vede liniştit de viaţă în Italia unde, urmărit fiind, s-a angajat ca îngrijitor la un centru de reeducare a miniorilor. Tânărul susţine că imediat după ce a ajuns în Italia, poliţiştii italieni l-au reţinut, iar în urmă cu un an şi jumătate a reuşit să îşi ia şi permisul de conducere.

Benjamin Alin Veciunca, un tânăr de 20 de ani din Timiş, condamnat pentru o tâlhărie comisă când avea 14 ani şi plecat în Italia înainte de pronunţarea sentinţei, a fost dat în urmărire internaţională. Cu toate acestea, tânărul şi-a luat permisul în Italia şi s-a angajat ca îngrijitor, tocmai la un centru de reeducare a minorilor. „Acuma lucrez deja de doi ani la un centru de reeducare a minorilor, care au intrat pentru droguri, furt, tâlhărie. Stau cu ei ca să nu facă alte prostii, ca să facă altceva, fac curăţenie, spăl pe jos, tai iarba, curăţ pomii. Mă apreciază şi educatorii şi directorul că mă înţeleg bine cu ei (n.r. cu copiii). Ei mai fac gălăgie cu educatorul şi cu restul, dar cu mine sunt cuminţi, poate şi fiindcă eu îi înţeleg în ce situaţie sunt. Eu am serviciu normal de 8 ore. Acum mai nou am permis de un an jumate, fac transport, îi duc la gară când pleacă acasă, îi aduc apoi când se întorc”, a declarat Benjamin. Veciunca a fost chiar prins de poliţiştii italieni, dar a fost lăsat să plece din cauză că autorităţile române nu le-ar fi pus la dispoziţie autorităţilor italiene toate documentele. 

Benjamin Alin Veciunca a devenit infractor când încă nu împlinise 14 ani. „În seara zilei de 2 octombrie 2009, într-un local din satul Herendeşti inculpatul a sesizat faptul că persoana vătămată P.G. era băut şi înpreună cu un complice l-au urmărit şi l-au lovit în mod repetat până când acesta a căzut la pământ după care l-au deposedat de suma de 500 de lei şi un telefon”, arată acuza adusă lui Veciunca. În 2012, minorul a fost condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare. Înainte de pronunţarea sentinţei, Veciunca a plecat în Italia, iar Poliţia Română l-a dat în urmărire internaţională pentru punerea în executare a sentinţei. Recent, Cetăţeanul, un ziar local din Lugoj a publicat o listă a urmăriţilor din zonă, pe panoul „de onoare” aflându-se şi Veciunca.

Surpriza reporterilor a fost ca după publicarea articolului să fie contactaţi chiar de tânărul dat în urmărire, care a spus că după sărbători se va preda. Între timp, tânărul a contactat un avocat, care analizează modul în care clientul său poate beneficia de prevederile noului Cod Penal, care i-ar putea transforma pedeapsa tânărului din închisoare într-o măsură educativă, ţinând cont că la momentul comiterii faptei tânărul era minor. 

Timişoara



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite