Un primar PNL se consideră cel mai defăimat om din România: „Pot demonstra asta foarte simplu”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Primarul Timişoarei este convins că e cel mai defăimat om din ţară FOTO www.optm.ro
Primarul Timişoarei este convins că e cel mai defăimat om din ţară FOTO www.optm.ro

Legea defăimării a stârnit o dezbaterea aprinsă în spaţiul public, dar şi reacţii violente din partea unor internauţi care au inundat pagina lui Liviu Dragnea, unul dintre promotorii legii, cu mesaje „de bine”. Un primar liberal, vicepreşedinte al partidului la nivel naţional susţine că este cel mai defăimat om din România.

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu a anunţat în conferinţa de presă săptămânală că PNL Timiş, filială al cărei pereşedinte este, se opune vehement legii defăimării. În acest context, primarul Timişoarei, care este şi vicepreşedinte al partidului la nivel naţional, a declarat că în România nu există persoană mai defăimată decât el, putând dovedi acest lucru.

„Sunt cea mai defăimată persoană din România. Cred că pot demonstra asta foarte simplu şi oricine se poate lămuri dacă se urmăreşte câte s-au spus despre mine de-a lungul timpului de când am devenit primar. Când spun că sunt defăimat am în vedere nu numai ce se spune despre mine, ci am în vedere care e realitatea, pentru că atunci putem vorbi de defăimare: când se spun lucruri negative care nu sunt în acord cu realităţile. Nu vreu să exemplific (n.r. defăimările la care a fost supus) pentru că ne-ar trebui un foileton ca să epuizăm subiectul. La un momenţi începi să şi râzi, chiar dacă este un pic de amărăciune, râzi cu îngăduinţă faţă de cei ce persistă în păcatul respectiv punându-ţi în cârcă tot felul de lucruri care nu au nicio legătură cu tine”, a spus primarul Nicolae Robu.

Edilul a dat şi câteva exemple de defăimări la care a fost supus, referindu-se la glumele făcute pe seama sa din cauza palimierilor, a zebrei moarte la grădina zoologică imediat după „prezentarea oficială”, dar şi pe tema anticoncepţionalelor pentru ciori, subiecte tratate şi explicate de Robu într-o „emisiune” postată pe „televiziunea” Primăriei Timişoara Facebook TV Primăria TM.

„Într-o primă reacţie, orice om care vede că este asociat cu lucruri cu care nu are nicio legătură, e contrariat, e deranjat, dar dacă ai suficientă minte înţelegi lucrurile şi le tratezi cu indiferenţă şi îţi vezi de drumul tău. Pe mine nu m-a împiedicat defăimarea la care am fost supus să îmi văd de programul meu de transformare în bine a Timişoarei şi să îmi văd de servirea timişorenilor”, a declarat Nicolae Robu, care a subliniat că se opune vehement legii iniţiate de Liviu Dragnea. „Din această postură de cel mai defăimat om din România eu sunt împotriva unei legi antidefăimare. Nu cred că e nevoie de aşa ceva”, a spus Nicolae Robu potrivit căruia la ora actuală există lege care să îi sancţioneze pe cei defăimaţi, nefiind nevoie de o lege specială.  

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite