Un nou sport extrem în Timişoara: mersul pe coardă peste Bega GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un grup de amatori de sporturi extreme din Timişoara au atras atenţia oamenilor din oraş prin echilibristică la înălţime. Este vorba de slackline, un nou sport extrem care i-a cucerit pe timişoreni

George Lungu este unul din timişorenii care practică slackline. Sau cu alte cuvinte mersul pe coardă. Chiar dacă există adepţi al acestui sport şi în Bucureşti, doar în Timişoara se practică la mare înălţime. "În altă parte corzile sunt întinse între doi copaci, la distanţe mici faţă de pământ. Noi mergem la înălţime. Ideea mi-a venit în primăvara acestui an. Nu aveam ce face în casă şi am zis <hai să încerc slacklineul>. Am auzit de la un prieten despre acest sport. Aşa că m-am dus în spatele blocului, am întins coarda de alpinist între doi copaci şi am început să exersez”, a declarat George Lungu, care practică alpinismul de cinci ani.



GALERIE FOTO


Următoarea locaţie aleasă pentru întiderea corzii a fost parcul Pădurice, iar apoi în zona stadionului „Dan Păltinişanu”, unde au încercat mersul pe chingă mai mulţi timişoreni. „A fost momentul în care am decis să cumpăr o coardă mai lungă, de 50 de metri. Peste o lună am mers pe malul canalului Bega. La început nu am reuşit să trec Bega, e mult mai greu decât s-ar crede. Eram deja vreo patru prieteni care făceam slackline, dar de atunci au tot venit amatori”, a mai povestit Geroge Lungu, care a încercat acest sport şi în Germania.



Nu este un sport periculos


Locul preferat al practicanţilor de slackline a devenit Podul de Fier, tinerii având posibilitatea să travereseze canalul Bega pe chingă.

Chiar dacă nu este un sport simplu, nu este periculos, pentru că practicanţi sunt asiguraţi cu corzi, aidoma alpiniştilor. „O mare problemă este frica de înălţime. Dar se poate depăşi, iar balansul se poate transforma într-o activitate plăcută. Oamenii se uită miraţi la noi, sunt nedumeriţi şi nu înţeleg ce facem. Unii ne întreabă pentru ce ne antrenăm. Eu le spun că e o alternativă la mici şi bere”, a explicat timişorenul.

A urmat ieşirea la Herculane, unde practicanţii aveau de străbătut pe coardă peste 30 de metri, printre stânci. În acest moment, în Timişoara sunt aproximativ 15 practicanţi de slackline, marea lor majoritatea încă începători.

image
image
Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite