Un nou record de infecţii cu COVID-19 în judeţul Timiş. 202 cazuri la 2.699 de teste şi o persoană decedată

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara FOTO Inquam Foto/Virgil Simionescu
Medicii de la Spitalul de Boli Infecţioase din Timişoara FOTO Inquam Foto/Virgil Simionescu

Instituţia Prefectului Timiş a anunţat bilanţul ultimelor 24 de ore în Timis, care indica 202 noi îmbolnăviri cu COVID-19 şi un deces.

Situaţia epidemiologică, la nivelul judeţului Timiş, în contextul pandemiei COVID-19, se prezintă astfel: Numărul de persoane confirmate pozitiv în ultimele 24 de ore: 202. Timişoara-102, Lugoj-8, Buziaş-3, Făget-4, Gătaia-1, Jimbolia -1, Sânnicolau Mare -2, Banloc-2, Bethausen -1, Cenad -2, Criciova-3, Dudeştii Noi-2, Dudeştii Vechi -1, Dumbrăviţa -8, Găvojdia -18, Ghiroda -2, Giroc-13, Gotlob -1, Jebel -4, Lenauheim -1, Liebling -2, Moşniţa Nouă -3, Nădrag-1, Săcălaz-4, Sânandrei-1, Şandra-1, Sânmihaiu Roman-6, Satchinez-1, Topolovăţu Mare-1, Variaş-2. 

S-au făcut 2.699 de teste. 

În această dimineaţă, numărul total de persoane internate confirmate cu COVID-19: 189, iar număr persoanelor internate la ATI: 21. 

O persoană de decedat în ultimele 24 de ore. 

Numărul de anchete epidemiologice în curs de desfăşurare, în ultimele 24 de ore: 120. 

Rata de infectare la mia de locuitori, la nivelul judeţului- 1,84, conform DSP. 

Structurile Ministerului Afacerilor Interne şi poliţiştii locali au executat, pe raza unităţilor administrativ-teritoriale din judeţul Timiş, misiuni privind verificarea respectării măsurilor de către societăţile comerciale şi persoanele fizice autorizate, verificarea respectării măsurilor de protecţie individuale şi respectarea măsurii de carantinare de către persoanelor aflate în locaţiile declarate.  

Au continuat şi activităţile de verificare a respectării normelor legale impuse pe perioada stării de alertă, în zonele aglomerate precum pieţe, târguri, terase, dar şi în mijloacele de transport în comun.  

Astfel, cu ocazia activităţilor desfăşurate la nivelul judeţului Timiş, ieri, au fost verificate 186 societăţi comerciale. A fost identificată o societate care nu respectă măsurile de diminuare a impactului riscurilor Legea 55/2020, art. 5. Au mai fost verificate 219 de obiective, din care 173 restaurante, şi alte locaţii, inclusiv vânzători/comercianţi ambulanţi. Au fost verificate 159 mijloace de transport persoane, din care 56 mijloace de transport în comun. Efectivele Poliţiei au aplicat 186 sancţiuni, în context Covid 19 au fost aplicate 236 sancţiuni contravenţionale.Valoarea sancţiunilor contravenţionale – 34.250 lei. 

Instituţia Prefectului Judeţul Timiş solicită cetăţenilor să respecte normele stabilite de autorităţi în perioada stării de alertă, distanţa şi măsurile de igienă stabilite de către specialişti. Respectați regulile de distanțare socială în cadrul întâlnirilor familiale și limitați la maximum orice contact direct cu alte persoane, în afara celor care fac parte din familia restrânsă! 

Evitați zonele aglomerate unde sunteți expuși la contact direct și interacțiunea cu un număr mare de persoane, cum ar fi adunările publice, zone de trafic intens, zonele de recreere, locurile de joacă! 

Respectați cu strictețe regulile de igienă personală recomandate de autorități, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați! 

Purtați masca de protecţie, astfel încât nasul și gura să fie acoperite, pentru a vă proteja atât pe dumneavoastră cât și pe cei apropiați! 

TimişoaraPartenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite