Un designer timişorean a realizat o bijuterie în memoria lui Neil Armstrong, primul om care a păşit pe Lună VIDEO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Adrian Haiduc îşi prezintă colierul
Adrian Haiduc îşi prezintă colierul

Timişoreanul Adrian Haiduc, deţinător a trei recorduri mondiale, va lansa în America o  inedită de bijuterie care are încorporată capsula Apollo 11, modulul selenar, steagul american înfipt în sol şi urma lăsată de piciorul lui Neil Armstrong

Impresionat de ceremoniile care au avut loc în America după moartea lui Neil Armstrong, primul om care a păşit pe suprafaţa Lunii, în 1969, Adrian Haiduc, un creator de bijuterii din Timişoara, a decis să realizeze un colier special în amintirea astronautului. Imendul colier denumit h11 a fost realizat din cristale de coral roşu, quarz alb, ochi de tigru şi piatră neagră. 

“Pe colier sunt reprezentate capsula Apollo 11, modulul selenar, steagul american înfipt în sol şi urma lăsată de piciorul lui Neil Armstrong. Bijuterie gigantică a fost realizată manual şi a necesitat patru zile de lucru”, a declarat Adrian Haiduc.



Neil Armstrong a murit pe 25 august, la vârsta de 82 de ani. “A fost un mare om, care pentru o secundă, aşa cum spunea la vremea respectivă preşedintele Nixon, a unit toate naţiunile de pe Pământ. Este un salut smerit, mic, dar venit din inimă pentru omul incredibil care a fost Neil Armstrong. El a dat oamenilor speranţă şi mândrie”, a spus desingerul Adrian Haiduc.

Adrian Haiduc, care se află la studii în Statele Unite, în Arizona, spune că este posibil ca opera sa să ajungă într-un muzeu din America, însă are de gând să prezinte colierul şi în România.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite