Un consultant artistic al Teatrului German din Timişoara vrea să-i scrie un e-mail lui Molière pentru a discuta despre drepturile de autor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

O postare pe Facebook a lui Ion Ardeal Ieremia, secretar de stat în Ministerul Culturii, stârneşte zâmbete. În realitate, situaţia de la Teatrul German de Stat din Timişoara nu este deloc veselă.

Ion Ardeal Ieremia, secretar de stat la Ministerul Culturii şi fost consilier municipal, a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj ironic pentru primarul Nicolae Robu, cu referire la situaţia la Teatrul German de Stat din Timişoara. 

„Domnule primar Robu, cu fiecare zi care trece fără să organizaţi un concurs pentru un management profesionist la Teatrul German, ne facem de mirul lumii!!! Distinsa din imagine, pe numele ei de intelectual Elisa Covaci, consultant artistic (Dumnezeule Mare!!!) acolo, cerea adresa de mail a lui <Molier> pentru o corespondenţă pe tema dreptului de autor... Sau, mă rog, daţi-i-o dumneavoastră, dacă o aveti!”, a scris Ieremia.

Contactată de Pressalert.ro, Elisa Covaci n-a negat dialogul pe care l-a purtat pentru a da de Molière, dar a ţinut să precizeze: „Informaţia e puţin greşită, nu mă ocupam eu de drepturile de autor, dar ne interesează adresa. Dumneavoastră ne puteţi ajuta? Nu pot să vă dau detalii, colega care a lucrat înaintea mea a făcut adrese, dar nu ştiu cui. Putem să discutăm mai mult despre Molière, dar m-aţi luat pe nepregătite”. 
 

Întrebată de jurnalistul de pe Pressalert dacă ştie când a trăit Molière, consultantul artistic al teatrului german a răspuns: „Între 45 şi 73. Pardon, între 22 şi 73”. Celebrul dramaturg a trăit în secolul al XVII-lea, între 1622 şi 1673. 
 

Până în urmă cu doi ani, Teatrul German de Stat din Timişoara se bucura de mare prestigiu, dar după înlocuirea directorului Lucian Vărşăndan (mandatul acestuia a expirat, iar primăria a refuzat să-l prelungească, motiv pentru care există un proces pe rol), duce lipsă de un management competent.

Teatrul este condus acum provizoriu de Ioan Boldurean, fost inginer la Avicola şi Fabrica de Ciorapi şi fost director la SC Getax SA, angajat în 2000 ca director adjunct la TGST.

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite