Tramvai Bozankaya, în flăcări în depoul de la Timişoara. „Ieri a fost scos la teste”

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Incendiul a avut loc în depoul STPT FOTO Facebook/Info Trafic Timiş
Incendiul a avut loc în depoul STPT FOTO Facebook/Info Trafic Timiş

Alertă maximă miercuri în depoul de tramvaie de bulevardul Dâmboviţa. Un incendiu a cuprins unul din noile tramvaie turceşti Bozankaya, cumpărată de Primăria Timişoara cu două milioane de euro.

Incendiul a fost observat în jurul orei 16.30 de angajaţii Societăţii de Transport Public Timişoara, care au intervenit imediat la stingerea focului. În acelaş timp, au fost alertaţi şi pompierii de la ISU, care au ajuns rapid la depoul din cartierul Dâmboviţa. 

„Incendiul a izbucnit la una din cele şase baterii ale tramvaiului Bozankaya. Este vorba de ultimul tramvai care a ajuns la noi, săptămâna trecută. Ieri a fost scos la teste, nu au fost probleme. Bateria care a luat foc a fost scoasă şi pusă într-un container cu apă. Din fericire nu s-a extins incendiul la întreg tramvai, au ars doar nişte cabluri, iar deasupra zonei bateriilor tavanul s-a înegrit. În momentul de faţă facem o estimare a pagubelor materiale”, a declarat Patriciu Ruşeţ, şeful Societăţii de Transport Public Timişoara.

Conducerea STPT a luat legătura în regim de urgenţă cu producătorul din Turcia, care a fost informat despre cele întâmplat. 

Bozankaya

De asemenea, se aşteaptă din Turcia informaţii despre următorii paşi pentru remedierea situaţiei. La Timişoara se află şi o echipă de muncitori ai producătorului Bozankaya, aceştia ocupându-se de testele tramvaielor care ajung în Timişoara. 

Vă mai recomandăm să citiţi:
 

Al treilea tramvai Bozankaya, livrat de compania turcă pentru Timişoara. Urmează să mai vină 18 bucăţi

Cel mai performant tramvai din Europa circulă deja la Timişoara. Turcii de la Bozankaya au livrat şi al doilea mijloc de transport VIDEO FOTO

Primul tramvai Bozankaya va intra în circulaţie de sărbători. Ministrul Grindeanu a plimbat degeaba omologarea

Tramvaiul Bozankaya poate intra în circulaţie. Ministrul Sorin Grindeanu a adus la Timişoara documentul de omologare

Tramvaiul turcesc care va circula în Timişoara, premiat pentru inovaţie tehnologică la nivel european

Tramvaiul turcesc de la Timişoara deţine un record mondial: Bozankaya este un pionier în industria mijloacelor de transport în comun

Timişoara



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite