Al treilea tramvai Bozankaya, livrat de compania turcă pentru Timişoara. Urmează să mai vină 18 bucăţi

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Tramvaiul Bozankaya este apreciat de timişoreni
Tramvaiul Bozankaya este apreciat de timişoreni

Compania turcă Bozankaya a livrat pentru Timişoara al treilea tramvai din cele 21 plătite deja de primăria oraşului de pe Bega.

În cursul nopţii a sosit al treilea tramvai Bozankaya în apropierea Timişoarei. Acesta se află acum la intrarea în localitatea Remetea Mare, urmând ca transportul agabaritic să ajungă în oraş. Conform reprezentanţilor STPT, tramvaiul va fi descărcat la depoul de la Badea Cârţan (la Muzeul “Corneliu Mikloşi”) în această seară în jurul orelor 22.00-23.00. De aici, noul tramvai va merge pe şine în depoul principal de pe bulevardul Dâmboviţa.  

Tramvaiele Bozanakya sunt lungi de 30 de metri, cu o capacitate de maximă de 200 de persoane, iar o unitate costă 11,5 milione de lei. 

În Timişoara se află deja două dintre tramvaie moderne fabricate în Turcia. 

Achiziţia pentru reînnoirea flotei este finanţată prin Programul Operaţional Regional (POR) 2014-2020, fonduri europene. Primăria are o parte de co-finanţare, care este achitată printr-un împrumut cu Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

VĂ MAI RECOMANDĂM SĂ CITIŢI:

Cel mai performant tramvai din Europa circulă deja la Timişoara. Turcii de la Bozankaya au livrat şi al doilea mijloc de transport VIDEO FOTO

Primul tramvai Bozankaya va intra în circulaţie de sărbători. Ministrul Grindeanu a plimbat degeaba omologarea

Tramvaiul Bozankaya poate intra în circulaţie. Ministrul Sorin Grindeanu a adus la Timişoara documentul de omologare

Tramvaiul turcesc care va circula în Timişoara, premiat pentru inovaţie tehnologică la nivel european

Tramvaiul turcesc de la Timişoara deţine un record mondial: Bozankaya este un pionier în industria mijloacelor de transport în comun

TimişoaraPartenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite